ΟΜΟΡΦΙΑ

Τροφές που χορταίνουν και σας βοηθούν να αδυνατίσετε πιο γρήγορα (video)

Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να τρώει ό,τι επιθυμεί χωρίς να παχαίνει;

Τροφές που χορταίνουν και σας βοηθούν να αδυνατίσετε πιο γρήγορα (video)

Βάλτε τέλος στις αυστηρές δίαιτες που αποκλείουν ομάδες τροφών ή περιορίζουν τις ποσότητες.

Εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας τις παρακάτω τροφές θα αποφύγετε τα επεισόδια υπερφαγίας, θα νιώθετε περισσότερο χορτάτοι και θα αδυνατίστε γρηγορότερα.

- Ο καφές βοηθάει στην καύση θερμίδων και τη διάσπαση των λιπαρών. Ένα φλιτζάνι καφέ 30 λεπτά έως 4 ώρες πριν από το γεύμα, μειώνει το αίσθημα της πείνας.

- Μόλις ένα γραμμάριο πιπέρι καγιέν στο φαγητό μειώνει την όρεξη και καταστέλλει το αίσθημα της πείνας. Παράλληλα, επιταχύνει τον μεταβολισμό βοηθώντας σας να χάσετε βάρος.

- Οι φακές είναι πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών και η προσθήκη τους στη διατροφή αποτρέπει τα σνακς ανάμεσα στα γεύματα.

- Ξεκινήστε τη μέρα σας με κρέμα βρόμης. Η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αυξάνει το αίσθημα πληρότητας.



- Η καφεΐνη και οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού μειώνουν την όρεξη και αυξάνουν τη διαδικασία καύσης του λίπους κατά 4%.

- Το τζίντζερ ή πιπερόριζα σας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα και η καθημερινή κατανάλωσή του θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε γρηγορότερα.

- Μόλις 2 κουταλιές σπόρων τσία δίνουν περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι ίνες τους απορροφούν πολύ νερό, με αποτέλεσμα να διογκώνονται στο στομάχι και να προκαλούν πληρότητα, επιβραδύνοντας την απορρόφηση της τροφής.

- Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά λιπαρά οξέα, ενώ περιέχει ολεϊκό οξύ, το οποίο προκαλεί κορεσμό.

- Ο συνδυασμός πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων παρατείνει το αίσθημα πληρότητας και σταματά τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα.

- Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα μέσης αλύσου, τα οποία επεξεργάζονται διαφορετικά κατά την πέψη. Συγκεκριμένα, μετατρέπονται νωρίτερα σε ενέργεια, μειώνοντας τις πιθανότητες να αποθηκευτούν ως λίπος.

- Η μαύρη σοκολάτα μειώνει την επιθυμία για γλυκά και συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Τα 12 ροφήματα που θα σας αδυνατίσουν φέτος το καλοκαίρι (εικόνες)

Διατήρηση της απώλειας βάρους: Πιο σημαντική η διατροφή από την άσκηση;

Οι 7 επιστημονικοί τρόποι για να χάσετε λίπος χωρίς δίαιτα και γυμναστική (pics)