ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφικό crash test: Τι πρέπει να επιλέξετε και γιατί

Είναι καλύτερο να διαλέξουμε μία μπάλα κανονικό παγωτό ή τρεις μπάλες σορμπέ για επιδόρπιο; Δημητριακά ολικής άλεσης ή αυγά για πρωινό;

Διατροφικό crash test: Τι πρέπει να επιλέξετε και γιατί

Δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί και οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν!

1. Μία μπάλα κανονικό παγωτό vs. τρεις μπάλες σορμπέ

b1test

Μία μπάλα κανονικό παγωτό: Εάν τρώμε αυτό που λαχταράμε είναι πιο πιθανό να ικανοποιήσουμε τη λιγούρα και να φάμε λιγότερο. Το σορμπέ πολλές φορές περιέχει διπλάσιες ποσότητες ζάχαρης, χωρίς να μας παρέχει τα χορταστικά συστατικά του παγωτού (πρωτεΐνες και λιπαρά).

2. Κανονικό βούτυρο vs. βούτυρο σε σπρέι

2test

Κανονικό βούτυρο: Το βούτυρο σε σπρέι φιγουράρει στα ράφια μερικών σούπερ μάρκετ, όμως λίγοι προσέχουν στην ετικέτα τι πραγματικά περιέχει. Επίσης, ο τρόπος χρήσης του δε μας επιτρέπει να ελέγχουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε.

3. Αμύγδαλα ή πρέτσελ;

4test

Αμύγδαλα: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ μας χορταίνουν για αρκετή ώρα. Τα πρέτσελ, από την άλλη, περιέχουν πολύ αλάτι και αρκετούς υδατάνθρακες.

4. Δημητριακά ολικής άλεσης vs. αυγά

5test

Αυγά: Το πρωί χρειαζόμαστε ένα χορταστικό γεύμα που δε θα μας αφήσει να πεινάσουμε. Χάρη στις πρωτεΐνες και τα λιπαρά που περιέχουν, τα αυγά είναι ιδανικά στην περίπτωση αυτή.

5. Σάλτσα με λιπαρά vs. χωρίς λιπαρά

6test

Σάλτσα με λιπαρά: Οι βιταμίνες Ε και Κ των λαχανικών είναι λιποδιαλυτές, κάτι που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τα λιπαρά για να τις απορροφήσει ο οργανισμός μας. Καλύτερα λοιπόν να προτιμήσουμε μικρή ποσότητα της κανονικής σάλτσας παρά μικρότερη ποσότητα της διαιτητικής σάλτσας.

Διαβάστε επίσης:

Αποφύγετε τις τροφές που φράζουν τις αρτηρίες σας (pics)
Ποια είναι η ελληνική «υπερτροφή» που μπορούμε να τρώμε άφοβα κάθε μέρα
Γιατί επιβάλλεται να φάτε μία μακαρονάδα!