ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τροφές για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Δεν είναι όλες οι θερμίδες το ίδιο "ένοχες" για το σωματικό μας βάρος. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μας βοηθούν στην καύση του λίπους ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, όπου έχουν πρόβλημα και οι περισσότεροι άνθρωποι.

Οι καλύτερες τροφές για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Μπορεί δύο είδη (και ποσότητες) τροφών να έχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων, αλλά μόνο η μία από τις δύο να σας βοηθάει να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και να χάσετε πόντους στην περιφέρεια.

Δείτε μερικές τροφές που -αν τις ενσωματώσετε προσεκτικά στην διατροφή σας- θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς:

Γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και ελβετικό τυρί
Βασικό συστατικό καύσης λίπους: ασβέστιο

111yogurt

Έρευνα επί 90 επιμέρους μελέτες που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition Reviews έδειξε ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στην υψηλή πρόσληψη ασβεστίου και τη βελτίωση της σύνθεσης του σώματος. Όταν το ασβέστιο σας είναι σε χαμηλά επίπεδα, το σώμα σας εκκρίνει ορμόνες που σας επιτρέπουν να κάνετε καλύτερη χρήση του ασβεστίου που έχετε. Το πρόβλημα είναι, ότι την ίδια στιγμή το σώμα σας δίνει εντολή στα λιπώδη κύτταρα να κρατήσουν το λίπος, συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά σας. Τα γαλακτοκομικά, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος (ακόμα και το πλήρες γάλα, απλά να προσέχετε τις θερμίδες που έχει), του τυριού (ιδιαίτερα του ελβετικού τύπου) και του γιαουρτιού, είναι οι ενδεδειγμένες πηγές ασβεστίου. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τρεις μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, και με μια ισορροπημένη διατροφή, θα χάσετε βάρος σταθερά.

Βρώμη, κριθάρι και δημητριακά ολικής άλεσης
Βασικό συστατικό καύσης λίπους: ίνες

222dry-oats

Επιλέξτε να αντικαταστήσετε το λευκό ρύζι με μια μερίδα βρώμης στο γεύμα σας και μπορεί να βρείτε την καλύτερη λύση για να χάσετε αρκετά περιττά κιλά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να παίρνουν τις ίνες που χρειάζονται από τρεις μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης (όπως ψωμί ολικής άλεσης, βρώμη, κριθάρι, και καστανό ρύζι) την ημέρα, χάνουν περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σε σύγκριση με εκείνους που αποφεύγουν πλήρως αυτές τις τροφές. Αν και οι δύο ομάδες έχασαν τον ίδιο αριθμό κιλών, εκείνοι που κατανάλωναν δημητριακά ολικής άλεσης έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος. Η βρώμη και το κριθάρι είναι ιδιαίτερα καλές επιλογές, επειδή είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες και συνήθως δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όσο το λευκό ή το καφέ ρύζι.

Πράσινο τσάι
Βασικό συστατικό καύσης λίπους: κατεχίνες

shutterstock 82991374

Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο μια ιδεατή επιλογή στην καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, ειδικά αν περπατάτε αρκετά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονικήεπιθεώρηση Journal of Nutrition. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπιναν ένα ποτό που περιέχει κατεχίνες (ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις στο πράσινο τσάι) ή ένα ποτό χωρίς κατεχίνες. Επίσης, έκαναν περίπου 180 λεπτά περπάτημα σε μέτρια ένταση κάθε εβδομάδα. Μετά από 12 εβδομάδες, εκείνοι που έπιναν πράσινο τσάι είχαν χάσει 7,4% περισσότερο κοιλιακό λίπος από ό,τι εκείνοι που δεν έπιναν πράσινο τσάι. Οι κατεχίνες αυξάνουν το μεταβολισμό και το ρυθμό με τον οποίο το συκώτι καίει το λίπος. Για βέλτιστα αποτελέσματα, πρέπει να πίνετε 4-6 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα και να περπατάτε τουλάχιστον 180 λεπτά κάθε εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ιδανικό βάρος: Τέσσερις λόγοι υγείας να φτάσετε το δικό σας

Αργός μεταβολισμός: 5 τρόποι να τον «ξυπνήσετε»

Τα μπαχαρικά που αδυνατίζουν, δυναμώνουν τα οστά και φτιάχνουν τη διάθεση!

Τέσσερα πράγματα που σας παχαίνουν... ύπουλα!