ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε συνδυασμοί τροφών με ιαματικές ιδιότητες

Στην διατροφή μας συνήθως προσέχουμε μόνο την επίπτωση των τροφών στο σωματικό μας βάρος. Αλλά είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι μπορούμε να συνδυάσουμε μερικές υγιεινές τροφές μεταξύ τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ιαματικές ιδιότητες που έχουν.

Πέντε συνδυασμοί τροφών με ιαματικές ιδιότητες

Δείτε 5 τέτοιους συνδυασμούς τροφών και τι ακριβώς μας προσφέρει ο κάθε συνδυασμός:

Ηλιόσποροι + δημητριακά ολικής αλέσεως
Το όφελος: Βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα

01-sunflower-seeds-2

Προσθέστε 1/2 κούπα ηλιόσπορους στα δημητριακά του πρωινού σας. Σας προσφέρει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού για την άλφα-τοκοφερόλη, την πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Ε. Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο και καρδιαγγειακή νόσο.

Ομελέτα + κόκκινες πιπεριές
Το όφελος: Λεία επιδερμίδα

02-red-peppers-2

Προσθέστε 1/2 κούπα ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές στην ομελέτα σας. Ο συνδυασμός θα σας προσφέρει περισσότερο από το 100% της ημερήσια ανάγκης σας σε βιταμίνη C, το οποίο είναι καλό νέο για το δέρμα σας. Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν την πρόσληψη βιταμίνης C σε 4.025 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη C είχαν λιγότερες ρυτίδες και ξηρότητα στην επιδερμίδα τους.

Σάντουιτς (κάθε είδους) + σπανάκι
Το όφελος: Καλύτερη νυχτερινή όραση

04-spinach-3

Προσθέστε τρία μικρά φύλλα από σπανάκι στο σάντουίτς σας και θα ικανοποιήσετε τουλάχιστον το 20% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α σας βοηθάει να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι, αλλά επίσης προστατεύει τα μάτια σας από τον εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, που έρχεται με την πάροδο των ετών και ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.

Νερό + άγλυκος χυμός cranberry
Το όφελος: Μειώνει τις οδοντικές κοιλότητες

09-cranberry-juice-3

Ο χωρίς ζάχαρη χυμός cranberry αποτρέπει τη συσσώρευση του βακτηρίου Streptococcus στην επιφάνεια του δοντιού. Αυτό το βακτήριο ευθύνεται για τις περισσότερες κοιλότητες στα δόντια σας. Ο άγλυκος χυμός εμποδίζει επίσης τον σχηματισμό πλάκας. Η ανάμιξη με το νερό βοηθάει στην μείωση της οξύτητας του χυμού.

Ζυμαρικά (κάθε είδους) + μαϊντανός
Το όφελος: Χτίζει πιο ισχυρά οστά

11-parsley-3

Αν προσθέσετε σε ένα πιάτο ζυμαρικών μόλις έξι κλωναράκια μαϊντανό, θα ικανοποιήσετε την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σας σε βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την υγεία των οστών. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην πρόληψη των καταγμάτων και μπορεί να σας προφυλάξει από την απώλεια οστικής μάζας.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Οι συνδυασμοί τροφών που πρέπει να αποφεύγετε πάντα

Τα 4 καλοκαιρινά ποτά που θα συρρικνώσουν την κοιλιά σας!

Οι καλύτερες τροφές για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Τρία καλοκαιρινά λάθη που σαμποτάρουν τη δίαιτά σας