ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 3 ύπουλες τροφές με λίγες θερμίδες που δεν αδυνατίζουν

Έχετε ξεκινήσει πρόγραμμα δίαιτας από το ...μυαλό σας και καταναλώνετε κάποιες τροφές που έχουν μεν λίγες θερμίδες, αλλά δεν σας προσφέρουν τίποτα, ενώ μπορεί να σας επιβαρύνουν και με διάφορα συντηρητικά.

Οι 3 ύπουλες τροφές με λίγες θερμίδες που δεν αδυνατίζουν

Μάλιστα, αυτές οι τροφές συνήθως συγκαταλέγονται στις διαιτητικές τροφές, αλλά χρειάζεται προσοχή όταν τις παρακαταναλώνετε:

Ρυζογκοφρέτες

Χαρακτηρίζονται ως υγιεινό σνακ, αλλά από διατροφικής άποψης δεν προσφέρουν τίποτε! Στην ουσία αναστέλλουν για λίγο το αίσθημα της πείνας που έχετε, καθώς αν πίνετε νερό όταν τρώτε ρυζογκοφρέτες, το ρύζι διογκώνεται στο στομάχι σας και έτσι έχετε την αίσθηση ότι είστε χορτάτοι.

Δημητριακά με ζάχαρη

Η συγκεκριμένη επιλογή, μπορεί να είναι γευστική και να θεωρείτε υγιεινή, θα πρέπει να ξέρετε όμως ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όταν τα καταναλώνετε, εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου αίματος πολύ γρήγορα στα ύψη και το ίδιο γρήγορα ξαναπέφτουν.

Σούπα από κονσέρβα

Αποτελεί μεγάλη ευκολία για όσους ζουν μόνοι τους και βαριούνται να ετοιμάσουν μία σαλάτα ή να μαγειρέψουν μία σούπα. Οι διαιτολόγοι θεωρούν ότι μία τέτοια σούπα είναι σαν τρώτε γαριδάκια.