ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατεψυγμένα vs. φρέσκα λαχανικά (βίντεο)

Πρέπει να φροντίζουμε ώστε να υπάρχουν πάντα στην κουζίνα και το ψυγείο μας φρέσκα φρούτα και λαχανικά ώστε να καλύπτουμε καθημερινά τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Κατεψυγμένα vs. φρέσκα λαχανικά (βίντεο)

Μετά από λίγες μέρες, όμως, τα φρούτα και τα λαχανικά αρχίζουν να χαλάνε και αυτό σημαίνει ότι χάνουν ταυτόχρονα τη διατροφική τους αξία.

Για το λόγο αυτό, αγοράζουμε συχνά κατεψυγμένα προϊόντα, τα οποία διατηρούνται για αρκετούς μήνες. Ένα συχνό ερώτημα είναι αν τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά έχουν την ίδια διατροφική αξία με τα φρέσκα.

{youtube}lhYFxsUqLD0{/youtube}

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα και μάλιστα πιο θρεπτικά από φρέσκα προϊόντα που δεν βρίσκονται πια στην «ακμή» τους και έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια φθοράς.

Δεν χάνονται σημαντικά θρεπτικά συστατικά –πέραν ορισμένων υδατοδιαλυτών βιταμινών– κατά την προετοιμασία και την κατάψυξη των φρούτων και των λαχανικών. Αντιθέτως, τα θρεπτικά συστατικά διατηρούνται με αυτόν τον τρόπο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες απλώς επιτρέπουν να διατηρήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά τη φρεσκάδα τους για περισσότερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Σόγια: Παράγοντας μακροζωίας ή υπερεκτιμημένη τροφή;
Πέντε τροφές που τρώτε... λάθος!
Τα 4 επιβλαβή συστατικά στις συσκευασμένες τροφές