ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι περιλαμβάνει η αλλόκοτη δίαιτα 6:1 που ακολουθεί ο Κρις Μάρτιν

Η τραγουδιστής του συγκροτήματος Coldplay και πρώην σύζυγος της γνωστής ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου, δήλωσε προσφάτως ότι ακολουθεί τη δίαιτα 6:1 και μάλιστα ότι το διατροφικό του πλάνο τον βοηθά να είναι πιο δημιουργικός με τη μουσική του και έχει βελτιώσει τη φωνή του.

Τι περιλαμβάνει η αλλόκοτη δίαιτα 6:1 που ακολουθεί ο Κρις Μάρτιν

Η δίαιτα 6:1 δεν είναι καινούργια διατροφική τάση. Έγινε ευρύτερα γνωστή πριν από 50 χρόνια περίπου χάρη στο Σερ Στάνλεϊ Μάθιους, έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο οποίος είχε δηλώσει ότι τον βοήθησε να παίζει υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο μέχρι την ηλικία των 50 ετών.

Η δίαιτα 6:1 χαρακτηρίζεται από έναν και μόνο κανόνα: Την πλήρη αποχή από το φαγητό για μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες τηρείται το σύνηθες πρόγραμμα διατροφής.

Ο Μάρτιν μίλησε σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό για τις διατροφικές του συνήθειες, αναφέροντας ότι «η δημιουργικότητα είναι ένα από τα οφέλη» της δίαιτας 6:1.

«Την ξεκίνησα επειδή μια φορά είχα αρρωστήσει και κάποιος μου είπε ‘Δοκίμασε να μην φας για μία μέρα, θα νιώσεις το σώμα σου πιο υγιές’. Το δοκίμασα και είδα ότι τραγουδάω καλύτερα και ένιωθα πιο ευγνώμων για το φαγητό. Νομίζω ότι η ευγνωμοσύνη φέρνει χαρά και όταν πεινάς συγκεντρώνεσαι περισσότερο, οπότε και στις δύο περιπτώσεις ωφελείται η δημιουργικότητα.»

Ο Μάρτιν παραδέχτηκε βέβαια ότι μερικές φορές καταφεύγει στα γλυκά μετά τη μέρα αποχήςν αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Ποια είναι η γνώμη των ειδικών για τη δίαιτα 6:1

Η Κλόι Μάιλς από το Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολογίας δηλώνει κατηγορηματικά ότι η δίαιτα 6:1 είναι επικίνδυνη.

«Είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε έλλειψη συγκέντρωσης, κούραση και πεσμένη διάθεση, οπότε δεν προωθεί την παραγωγικότητα.»

Η ειδικός συμπληρώνει πως δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια ότι η δίαιτα 6:1 ενισχύει τη δημιουργικότητα και ότι η ίδια πιστεύει ότι πρόκειται πιθανότατα για μία ακόμη ακραία και παράλογη διατροφική τάση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κρις Μάρτιν, η Μάιλς αναφέρει: «Ο Κριν Μάρτιν είναι λογικό να ζητά κάτι με πολλά λιπαρά και ζάχαρη επειδή το σώμα του έχει στερηθεί τα θρεπτικά συστατικά για 24 ώρες. Εάν είχε φάει υγιεινά μέσα στην ημέρα δεν θα είχε λιγούρες.»

Διαβάστε επίσης:

Ποιες είναι οι 10 πιο εύκολες δίαιτες
Ποια είναι η δίαιτα της χρονιάς, σύμφωνα με το U.S. News & World Report
Πόσα κιλά πρέπει να χάσετε για να «φανεί» στο πρόσωπό σας