ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τέσσερις αιτίες που παχαίνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε!

Τέσσερις αιτίες που παχαίνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε!

Θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό σας ότι η έλλειψη ύπνου ή τα γονίδιά σας ευθύνονται για το ότι παχαίνετε και δεν μπορείτε να χάσετε κιλά; Σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις κυριότερες αιτίες που σας ανοίγουν την όρεξη και σας εμποδίζουν να αδυνατίσετε!

Θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό σας ότι η έλλειψη ύπνου ή τα γονίδιά σας ευθύνονται για το ότι παχαίνετε και δεν μπορείτε να χάσετε κιλά;

Σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις κυριότερες αιτίες που σας ανοίγουν την όρεξη και σας εμποδίζουν να αδυνατίσετε!

Η έλλειψη ύπνου

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, ενήλικες που κοιμούνταν  μόνο 4,5 ώρες το βράδυ, εμφάνισαν αυξημένη επιθυμία για φαγητό.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η έλλειψη ύπνου ενεργοποιεί μια ουσία στον οργανισμό μας, την 2-AG, που επιτείνει το αίσθημα της πείνας και μας οδηγεί στην παχυσαρκία.

Τα γονίδια μας

Πρόκειται για το γονίδιο FTO, που υπάρχει στα δύο τρίτα του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Ερευνητές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο αυξάνει την επιθυμία για κατανάλωση λιπαρών και παχυντικών τροφών. Ωστόσο, αν δεν τρώτε υπερβολικά, το γονίδιο από μόνο του δεν σας κάνει παχύσαρκους!


Το αλκοόλ

Επειδή το αλκοόλ επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, μας προκαλεί πιο γρήγορα το αίσθημα της πείνας. Σε αντίθεση με το φαγητό, δεν προκαλεί αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες χωρίς να το καταλάβουμε και να παίρνουμε πολλές θερμίδες.

Τα μπαχαρικά και η μουστάρδα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, προσθέτοντας στις τροφές μας μουστάρδα ή μπαχαρικά, προκαλούμε αύξηση των υγρών που παράγονται στο στομάχι μας, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η πέψη και σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέφει το αίσθημα της πείνας.