ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τέσσερις αιτίες που παχαίνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε!

Θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό σας ότι η έλλειψη ύπνου ή ταγονίδιά σας ευθύνονται για το ότι παχαίνετε και δεν μπορείτε να χάσετε κιλά; Σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις κυριότερες αιτίες που σας ανοίγουντην όρεξη και σας εμποδίζουν να αδυνατίσετε!

Τέσσερις αιτίες που παχαίνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε!

Θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό σας ότι η έλλειψη ύπνου ή ταγονίδιά σας ευθύνονται για το ότι παχαίνετε και δεν μπορείτε να χάσετε κιλά;

Σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις κυριότερες αιτίες που σας ανοίγουντην όρεξη και σας εμποδίζουν να αδυνατίσετε!

Η έλλειψη ύπνου

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, ενήλικες που κοιμούνταν μόνο 4,5 ώρες το βράδυ, εμφάνισαν αυξημένηεπιθυμία για φαγητό.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η έλλειψη ύπνου ενεργοποιείμια ουσία στον οργανισμό μας, την 2-AG, που επιτείνει το αίσθημα της πείνας καιμας οδηγεί στην παχυσαρκία.

Τα γονίδια μας

Πρόκειται για το γονίδιο FTO, που υπάρχει στα δύο τρίτα τουευρωπαϊκού πληθυσμού.

Ερευνητές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο αυξάνει τηνεπιθυμία για κατανάλωση λιπαρών και παχυντικών τροφών. Ωστόσο, αν δεν τρώτευπερβολικά, το γονίδιο από μόνο του δεν σας κάνει παχύσαρκους!


Το αλκοόλ

Επειδή το αλκοόλ επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, μας προκαλείπιο γρήγορα το αίσθημα της πείνας. Σε αντίθεση με το φαγητό, δεν προκαλείαίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες χωρίς να τοκαταλάβουμε και να παίρνουμε πολλές θερμίδες.

Τα μπαχαρικά και η μουστάρδα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, προσθέτοντας στις τροφές μας μουστάρδαή μπαχαρικά, προκαλούμε αύξηση των υγρών που παράγονται στο στομάχι μας, μεαποτέλεσμα να επιταχύνεται η πέψη και σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέφειτο αίσθημα της πείνας.