ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 λόγοι που υποκύπτουμε στους διατροφικούς πειρασμούς

Παρά τις καλές μας προθέσεις, μερικές φορές δεν καταφέρνουμε να ελέγξουμε την πείνα ή τη λιγούρα που αισθανόμαστε τότε υποκύπτουμε στο πρώτο γλυκό που θα δούμε. Τα διατροφικά παραστρατήματα όμως είναι εκείνα που αυξάνουν με ύπουλο τρόπο το βάρος. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κοινό γνώρισμα όλων των αδύνατων ανθρώπων είναι η διατροφική πειθαρχία. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό.

Οι 5 λόγοι που υποκύπτουμε στους διατροφικούς πειρασμούς

Παρά τις καλές μαςπροθέσεις, μερικές φορές δεν καταφέρνουμε να ελέγξουμε την πείνα ή τη λιγούραπου αισθανόμαστε τότε υποκύπτουμε στο πρώτο γλυκό που θα δούμε. Τα διατροφικά παραστρατήματα όμως είναι εκείνα που αυξάνουν με ύπουλο τρόπο το βάρος. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κοινό γνώρισμα όλων των αδύνατων ανθρώπων είναι η διατροφική πειθαρχία. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό.

Μάθετε ποιεςείναι η διατροφικές παγίδες μπορεί να χαλάσουν τη δίαιτά μας και πώς μπορούμενα τις αποφύγουμε.

1. Δεν έχουμε χρόνο το πρωί

Όταν ξυπνάμε,σπανίως έχουμε το χρόνο ή την όρεξη να ετοιμάσουμε ένα καλό πρωινό κι έτσιμπορεί να καταλήξουμε να τσιμπολογάμε ακατάπαυστα μέχρι το μεσημεριανό μας γεύμα.

Υπάρχουν όμως εύκολεςκαι γρήγορες λύσεις. Λίγη βρώμη με γάλα είναι ό,τι καλύτερο για το πρωινό μας. Μπορούμενα τρώμε μερικές κουταλιές μέχρι να ντυθούμε και να ετοιμαστούμε για τηδουλειά. Επίσης, μπορούμε να πάρουμε μαζί μια μπανάνα ή ένα μήλο για να φάμεστη διαδρομή.

2. Είναι απόγευμα και δεν είμαστε στο σπίτι

Λίγες ώρες μετάτο μεσημεριανό, ο οργανισμός αρχίζει να στερεύει από ενέργεια. Αντί να πάμεστον αυτόματο πωλητή που βρίσκεται στο γραφείο ή να πεταχτούμε μέχρι το κοντινότεροπερίπτερο, μπορούμε να έχουμε μαζί μας ή στο συρτάρι του γραφείου ξηρούςκαρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

3. Πεινάμε πριν το βραδινό

Μπορεί να έχουμεήδη προγραμματίσει το βραδινό μας γεύμα, ωστόσο είναι αδύνατο νακαταπολεμήσουμε την πείνα μας έως εκείνη την ώρα. Μπορούμε να επιλέξουμε έναυγιεινό σνακ με λίγες θερμίδες, όπως γιαούρτι με φρούτα.

4. Αργήσαμε να επιστρέψουμε το μεσημέρι από τηδουλειά

Αν είναι ώρα γιαμεσημεριανό και δεν είμαστε στο σπίτι, μπορούμε να έχουμε μαζί μας ή στο αυτοκίνητομπάρες πρωτεΐνης για ώρα ανάγκης. Για να αντισταθμίσουμε τις επιπλέον θερμίδες,μπορούμε να φάμε λιγότερο το μεσημέρι.

5. Είναι αργά το βράδυ και το στομάχι γουργουρίζει

Δεν είναι καλό νακοιμόμαστε με άδειο στομάχι, καθώς αυτό θα διαταράξει τον ύπνο μας και θαξυπνήσουμε κακόκεφοι. Μια καλή λύση είναι τα φρούτα με λίγες θερμίδες, όπως ταμήλα και τα αχλάδια, καθώς μας παρέχουν παράλληλα τις φυτικές ίνες πουχρειαζόμαστε.