ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφή: 5 καλοί λόγοι να πιείτε νερό με λεμόνι

Συνήθως προτιμάμετα ζεστά ροφήματα όταν ξυπνάμε, δοκιμάστε όμως να πίνετε νερό με λεμόνι στοεξής. Δείτε γιατί…
Διατροφή: 5 καλοί λόγοι να πιείτε νερό με λεμόνι

Συνήθως προτιμάμετα ζεστά ροφήματα όταν ξυπνάμε, δοκιμάστε όμως να πίνετε νερό με λεμόνι στοεξής. Δείτε γιατί…








1. Δυνατότεροανοσοποιητικό



Τα λεμόνιαπεριέχουν την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό πως ενισχύει τοανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικής λοίμωξης. Ακόμη, τοασκορβικό οξύ από τα λεμόνια καταπολεμά τη φλεγμονή και χρησιμοποιείται για τηθεραπεία του άσθματος. Τέλος, η σαπωνίνη έχει αντιμικροβιακές ουσίες που κρατούνμακριά τη γρίπη και το κρυολόγημα.







2. Ευκολότερηπέψη



Τα φλαβονοειδή πουπεριέχει το λεμόνι βοηθούν το πεπτικό σύστημα να επεξεργαστεί τις τροφές πουκαταναλώνουμε. Το λεμόνι καθαρίζει και ενεργοποιεί το συκώτι, ενώ η βιταμίνη Cέχει αποδειχθεί πως συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο έλκους λόγω του ελικοβακτηριδίουHelicobacter pylori.







3. Καθαρότεροδέρμα



Η βιταμίνη C καιτα αντιοξειδωτικά που περιέχει το λεμόνι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Οιβλάβες από τις ελεύθερες ρίζες οφείλονται κυρίως στην έκθεση σε υπεριώδηακτινοβολία και στις τοξίνες που υπάρχουν στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ρυτίδων.







4. Γρηγορότερηθεραπεία



Το ασκορβικό οξύκαι η βιταμίνη C βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων και αποτελούν απαραίτητασυστατικά για την καλή υγεία των συνδετικών ιστών και των οστών. Παράλληλα,η βιταμίνη C καταπολεμά τη φλεγμονή.







5. Καλύτερηενυδάτωση



Το νερό με λεμόνιενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και απομακρύνει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτείστο σώμα από την προηγούμενη ημέρα.







6. Περισσότερηενέργεια

Ο χυμός από το λεμόνι παρέχει ενέργεια στο σώμακαθώς εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση του άγχουςκαι της κατάθλιψης. Ακόμη και η μυρωδιά του λεμονιού έχει ευεργετική δράση καιηρεμεί το νευρικό σύστημα.