ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να μη χάνουμε τον έλεγχο στο φαγητό

Έναν πρωτότυπο τρόπο, προκειμένου να είναι δυνατόν ναδιατηρεί κανείς τον αυτοέλεγχο, αποφεύγοντας τις διατροφικές ατασθαλίες, ανακάλυψανεπιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ στις ΗΠΑ.

Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να μη χάνουμε τον έλεγχο στο φαγητό

Έναν πρωτότυπο τρόπο, προκειμένου να είναι δυνατόν ναδιατηρεί κανείς τον αυτοέλεγχο, αποφεύγοντας τις διατροφικές ατασθαλίες, ανακάλυψανεπιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξηγούν ότι το μυστικό βρίσκεται στιςτροφές με τις οποίες ξεκινούν τα γεύματά μας.

Αν κάποιος ξεκινήσει το φαγητό μου με υγιεινές τροφές όπως είναιτα φρούτα, αντιστέκεται καλύτερα στους πειρασμούς, αφού οι ανθυγιεινές τροφέςτου φαίνονται λιγότερο δελεαστικές.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης, όσοιαρχίζουν το γεύμα τους με υγιεινές τροφές, προσλαμβάνουν 31% λιγότερεςθερμίδες.

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 124 εθελοντές, που χωρίστηκαν σεδύο ομάδες.

Τα άτομα της κάθε ομάδας έπρεπε να επιλέξουν τι θα φάνε απόδύο διαφορετικούς μπουφέδες.

Στον έναν οι τροφές ήταν τοποθετημένες από την πιο υγιεινήμέχρι την πιο ανθυγιεινή, ενώ στον άλλον αντίστροφα.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η σειρά των τροφών στα τραπέζιαεπηρέασε σημαντικά τις επιλογές των εθελοντών, καθώς και στις δύο ομάδες οιπρώτες τρεις τροφές που βρίσκονταν σε κάθε μπουφέ κάλυπταν το 66% του πιάτου.