ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κρέας αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

Όσοι καταναλώνουνπολύ κρέας, ακόμη κι αν έχουν βάλει στη διατροφή τους τα φρούτα και ταλαχανικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, σύμφωνα με νέαμελέτη.
Το κρέας αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

Όσοι καταναλώνουνπολύ κρέας, ακόμη κι αν έχουν βάλει στη διατροφή τους τα φρούτα και ταλαχανικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, σύμφωνα με νέαμελέτη.








Διαχρονική έρευναπου πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 60.000 γυναίκες έδειξε ότι το κρέαςσυνδέεται άμεσα με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Οι γυναίκες που κατανάλωνανμεγάλες ποσότητες οξειδωτικών τροφών, όπως το κρέας και το τυρί, είχαν 56%περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο.







Η κατανάλωσηφρούτων και λαχανικών δεν αντισταθμίζει πλήρως την οξειδωτική δράση του κρέατοςκαι οι ερευνητές διαπίστωσαν με έκπληξη πως οι αδύνατες γυναίκες διατρέχουνμεγαλύτερο κίνδυνο.







Ο διαβήτης τύπου2 είναι ο συνηθέστερος τύπος της νόσου και οι γιατροί δηλώνουν πως εκατομμύρια άνθρωποιπάσχουν από αυτή χωρίς να το γνωρίζουν.





Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε από το ΙνστιτούτοΙατρικών Ερευνών INSERM στο Παρίσι και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικόπεριοδικό Diabetologica.