ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρεις λόγοι να μην ξαναφάτε τηγανητές πατάτες!

Όσο κι αν τις λατρεύουμε,οι τηγανητές πατάτες έχουν πολύ κακή… διατροφική φήμη.
Τρεις λόγοι να μην ξαναφάτε τηγανητές πατάτες!

Όσο κι αν τις λατρεύουμε,οι τηγανητές πατάτες έχουν πολύ κακή… διατροφική φήμη.








Μάθετε ποιοιείναι οι τρεις βασικοί λόγοι που πρέπει –δυστυχώς– να βγάλουμε τις τηγανητέςπατάτες από τη διατροφή μας.







1. Περιέχουνβλαβερά λιπαρά



Με το τηγάνισμα,τα κορεσμένα λιπαρά μετατρέπουν τις πατάτες σε «ωρολογιακή βόμβα» για τηνεμφάνιση καρκίνου, καρδιοπάθειας ή διαβήτη. Δεν είναι βέβαια όλα τα λιπαράβλαβερά. Τα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, προστατεύουν την καρδιά, όμως τακορεσμένα λιπαρά συνδέονται άμεσα με τους θρόμβους στις αρτηρίες. Παράλληλα, τακορεσμένα λιπαρά παραμένουν στον οργανισμόγια περισσότερο χρονικό διάστημα και αυξάνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα.







2. Περιέχουν τουςχειρότερους υδατάνθρακες



Οι πατάτεςανήκουν στις αμυλούχες τροφές που είναι φτιαγμένες από απλούς υδατάνθρακες. Συνήθωςοι τηγανητές πατάτες φτιάχνονται από τη λευκή πατάτα, η οποία έχει αποδειχθείπως μετατρέπεται εύκολα σε γλυκόζη όταν την επεξεργάζεται ο οργανισμός. Αυτοίοι τύποι υδατανθράκων απορροφώνται γρήγορα κι έτσι πρέπει να τους καταναλώσουμεάμεσα, διαφορετικά αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους.







3. Περιέχουνλιπαρά trans

Αυτά τα λιπαρά είναι καρκινογόνα. Έρευνες υποδεικνύουνότι η κατανάλωση αυτών των λιπαρών αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο εμφάνισηςκαρκίνου και για το λόγο αυτό έχουν ήδη απαγορευθεί στις ΗΠΑ .