ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρεις λόγοι να μην ξαναφάτε τηγανητές πατάτες!

Τρεις λόγοι να μην ξαναφάτε τηγανητές πατάτες!
Όσο κι αν τις λατρεύουμε, οι τηγανητές πατάτες έχουν πολύ κακή… διατροφική φήμη.
Όσο κι αν τις λατρεύουμε, οι τηγανητές πατάτες έχουν πολύ κακή… διατροφική φήμη.
 
Μάθετε ποιοι είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που πρέπει –δυστυχώς– να βγάλουμε τις τηγανητές πατάτες από τη διατροφή μας.
 
1. Περιέχουν βλαβερά λιπαρά
Με το τηγάνισμα, τα κορεσμένα λιπαρά μετατρέπουν τις πατάτες σε «ωρολογιακή βόμβα» για την εμφάνιση καρκίνου, καρδιοπάθειας ή διαβήτη. Δεν είναι βέβαια όλα τα λιπαρά βλαβερά. Τα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, προστατεύουν την καρδιά, όμως τα κορεσμένα λιπαρά συνδέονται άμεσα με τους θρόμβους στις αρτηρίες. Παράλληλα, τα κορεσμένα λιπαρά παραμένουν  στον οργανισμό για περισσότερο χρονικό διάστημα και αυξάνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα. 
 
2. Περιέχουν τους χειρότερους υδατάνθρακες
Οι πατάτες ανήκουν στις αμυλούχες τροφές που είναι φτιαγμένες από απλούς υδατάνθρακες. Συνήθως οι τηγανητές πατάτες φτιάχνονται από τη λευκή πατάτα, η οποία έχει αποδειχθεί πως μετατρέπεται εύκολα σε γλυκόζη όταν την επεξεργάζεται ο οργανισμός. Αυτοί οι τύποι υδατανθράκων απορροφώνται γρήγορα κι έτσι πρέπει να τους καταναλώσουμε άμεσα, διαφορετικά αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους.
 
3. Περιέχουν λιπαρά trans
Αυτά τα λιπαρά είναι καρκινογόνα. Έρευνες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αυτών των λιπαρών αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και για το λόγο αυτό έχουν ήδη απαγορευθεί στις ΗΠΑ.