ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρασί διαίτης: Η νέα διατροφική τάση στο αδυνάτισμα

Οι παραγωγοίέχουν μια νέα πρόταση για όσους προσέχουν το βάρος τους αλλά θέλουν νααπολαμβάνουν ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό τους.

Κρασί διαίτης: Η νέα διατροφική τάση στο αδυνάτισμα

Οι παραγωγοίέχουν μια νέα πρόταση για όσους προσέχουν το βάρος τους αλλά θέλουν νααπολαμβάνουν ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό τους. Το κρασί διαίτης είναιεξίσου ποιοτικό και γευστικό, όμως δεν περιέχει περισσότερες από 100 θερμίδεςανά ποτήρι.

Οι καμπάνιεςπροώθησης απευθύνονται κυρίως στις γυναίκες, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι ογυναικείος πληθυσμός αντιπροσωπεύει το 60-75% των καταναλωτών στην αγορά τουκρασιού.

Οι ποικιλίες Slim Chardonnay, Thin Zin και Mini Moscato παράγονται από την εταιρία Treasury Wine Estates καιπεριέχουν έως και 95 θερμίδες σε κάθε ποτήρι.

«Δεν κάνουμεεκπτώσεις στην ποιότητα, μόνο στις θερμίδες», δήλωσε στο Reuters η Νικόλ Κάρτερ, εκπρόσωπος της εταιρίας.



Οι περισσότερεςθερμίδες στο κρασί προέρχονται από το αλκοόλ. Όσο μικρότερη είναι λοιπόν ηπεριεκτικότητα σε αλκοόλ, τόσο λιγότερες είναι και οι θερμίδες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, έναποτήρι κανονικό κρασί περιέχει περίπου 120 θερμίδες και η περιεκτικότητα σεαλκοόλ αγγίζει το 13,5%. Αντιθέτως, η περιεκτικότητα αλκοόλ στο κρασί διαίτηςδεν ξεπερνά το 7,5%.