ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τροφές για να κάψετε περισσότερο λίπος

Το επίμονο τοπικόπάχος είναι ο χειρότερος εχθρός του αδυνατίσματος. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικέςυπερ-τροφές που δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό και μας βοηθούν να χάσουμε κιλάγρηγορότερα. Μάθετε ποιες είναι αυτές.

Οι καλύτερες τροφές για να κάψετε περισσότερο λίπος

Το επίμονο τοπικό πάχος είναι ο χειρότερος εχθρός του αδυνατίσματος. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικέςυπερ-τροφές που δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό και μας βοηθούν να χάσουμε κιλάγρηγορότερα. Μάθετε ποιες είναι αυτές.

1. Δημητριακά γιαπρωινό

Μια καλή δόσηφυτικών ινών το πρωί είναι ό,τι καλύτερο για να καταπολεμήσουμε το επίμονοτοπικό πάχος. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό ΣύλλογοΔιαιτολογίας δείχνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν δημητριακά το πρωί έχουν35% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν επιπρόσθετο βάρος. Προτιμήστε τα δημητριακάπου είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά περιέχουν λίγες θερμίδες.

2. Γιαούρτι μεχαμηλά λιπαρά

Το γιαούρτι είναιεξαιρετική πηγή ασβεστίου. Αυτό το πανίσχυρο μεταλλικό στοιχείο βοηθά στηνταχύτερη καύση του λίπους ενώ η έλλειψή του πυροδοτεί την απελευθέρωση μιαςορμόνης (καλσιτριόλη) που εντείνει τη συσσώρευση του λίπους. Γενικότερα, ταγαλακτοκομικά είναι πολύ καλή πηγή λευκίνης, η οποία είναι ένας ακόμη σύμμαχοςστην καύση του λίπους.

3. Φιστίκια

Ο αγαπημένοςξηρός καρπός κρατά μακριά το επιπρόσθετο βάρος, αποτρέπει την αύξηση της γλυκόζηςστο αίμα και καταπολεμά την πείνα. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα πουκαταναλώνουν περίπου 500 θερμίδες την ημέρα μόνο από φιστίκια για περίοδο δύοεβδομάδων δεν παρουσιάζουν καμία μεταβολή στο βάρος τους όμως τα τριγλυκερίδιαστο αίμα τους πέφτουν κατά 25%. Αυτά τα λίπη συνδέονται άμεσα με την εκδήλωση καρδιοπάθειας.

4. Γαλοπούλα

Όπως και ταγαλακτοκομικά, η γαλοπούλα περιέχει λευκίνη, ένα αμινοξύ που διατηρεί τη μυϊκήμάζα όμως βοηθά στον ταχύτερο μεταβολισμό. Επίσης, οι πρωτεΐνες που περιέχει ηγαλοπούλα καταπολεμούν την πείνα, καθώς μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα.

5. Σολομός

Ο σολομός μάς παρέχεικαθαρές πρωτεΐνες, οι οποίες μας δίνουν ενέργεια και μας βοηθούν να κάψουμεπερισσότερες θερμίδες. Κατά τη διαδικασία διάσπασης και απορρόφησης τωνπρωτεϊνών ο μεταβολισμός λειτουργεί εντατικά κι έτσι αποφεύγουμε τη συσσώρευσηλίπους.