ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προιόντα Ολικής Αλέσεως: διώχνουν μακριά τις ασθένειες

Είναι επίσημο πλέον: τα προιόντα ολικήςαλέσεως, μας δυναμώνουν και ταυτόχρονα μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο καικαλλίτερα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine.

Προιόντα Ολικής Αλέσεως: διώχνουν μακριά τις ασθένειες

Είναι επίσημο πλέον: τα προιόντα ολικήςαλέσεως, μας δυναμώνουν και ταυτόχρονα μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο καικαλλίτερα.


Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine, οιγυναίκες που έτρωγαν 26 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μείωναν τον κίνδυνοθανάτου από καρδιαγγειακές, λοιμώδεις και αναπνευστικές παθήσεις σε ποσοστό έωςκαι 59% σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν μόλις 11 γραμμάρια.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι οι φυτικές ίνες από ανεπεξέργαστο σιτάρι –αντί για φρούτα, λαχανικά και φασόλια – είχαν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. «Τοσιτάρι ολικής άλεσης είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών, μεταλλικώνστοιχείων και φυτοχημικών που πολεμούν τις ασθένειες», λέει ο επικεφαλής τηςέρευνας Yikyung Park.

Και φυσικά τα προιόντα ολικής αλέσεως μπορούμε να τα καταναλώσουμε όχι μόνομόνα τους αλλά και ως συμπλήρωμα στην υπόλοιπη διατροφή μας, όπως γιαπαράδειγμα τους σπόρους (από σιτάρι, βρώμη κλπ) που μπορούμε να τους εντάξουμεστο κυρίως γεύμα μας, ή στο σνακ μας στο γιαούρτι για παράδειγμα.