ΔΙΑΤΡΟΦΗ

To μπέργκερ του μέλλοντος θα είναι υγιεινό!

Η μωβ τομάτα, το μαρούλι που καταπολεμά το διαβήτη και το μπιφτέκι από βλαστοκύτταρα θα είναι τα υλικά που θα περιέχει το υγιεινό μπέργκερ του μέλλοντος.

To μπέργκερ του μέλλοντος θα είναι υγιεινό!

Η μωβ τομάτα, το μαρούλι που καταπολεμά το διαβήτη και τομπιφτέκι από βλαστοκύτταρα θα είναι τα υλικά που θα περιέχει το υγιεινό μπέργκερτου μέλλοντος.


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε δέκα με είκοσι χρόνια απότώρα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπέργκερ χωρίς τύψεις, καθώς τα υλικά πουθα περιέχει θα προστατεύουν την υγεία μας.


- Μια ομάδα ερευνητών από το Κέντρο John Innes στη Βρετανίαπαρασκεύασε τομάτες χρησιμοποιώντας γονίδια από ένα λουλούδι (snapdragon) ώστενα επωφεληθεί από τις χρωματικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες. Αυτές οιουσίες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και οι αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι οιπρωτοποριακές τομάτες επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκινώματος.


- Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδίαχρησιμοποίησαν βλαστοκύτταρα από τους μύες των ζώων και στη συνέχεια τασυνδύασαν με το κολλαγόνο για να δημιουργήσουν μυϊκούς ιστούς, το βασικόσυστατικό του κρέατος.


- O Δρ Χένρι Ντάνιελ, μοριακός βιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια,δημιούργησε ένα γενετικά τροποποιημένο μαρούλι που ενεργοποιεί το πάγκρεας ναπαράγει ινσουλίνη. Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι τααποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα.


- Το 2012, επιστήμονες από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τηνΑμερική αποκρυπτογράφησαν τον πολύπλοκο γενετικό κώδικα του σίτου, εντοπίζονταςπερίπου 96.000 διαφορετικά γονίδια. Αυτή η ανακάλυψη θα οδηγήσει σε καλύτερηςποιότητας καλλιέργειες, με μεγαλύτερη αντίσταση στους μικροοργανισμούς. Το ενισχυμένοψωμί θα είναι ένα ακόμη συστατικό του μελλοντικού μπέργκερ.