ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να επιλέξουμε το 2014

Η νέα χρονιά φέρνει νέες διατροφικές τάσεις και υγιεινές επιλογές. Κάθε χρόνο αναδεικνύονται νέες υπερτροφές και έρχονται ξανά στο προσκήνιο «σταθερές» διατροφικές αξίες.

Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να επιλέξουμε το 2014

Η νέα χρονιά φέρνει νέες διατροφικές τάσεις και υγιεινέςεπιλογές. Κάθε χρόνο αναδεικνύονται νέες υπερτροφές και έρχονται ξανά στοπροσκήνιο «σταθερές» διατροφικές αξίες.


Δείτε ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε φέτος στη διατροφή σαςκαι γιατί.


Ασπούρι: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013 έδειξε ότιυπάρχει μια ποικιλία του σπόρου που είναι ασφαλής προς κατανάλωση. Το ασπούριδεν περιέχει γλουτένη και παρέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Μπορεί ναπολτοποιηθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αλεύρι.


Φακές Μπελούγκα: Πρόκειται για το «χαβιάρι της φακής». Αυτοίοι σκουρόχρωμοι σπόροι περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες καταπολεμούν τηφλεγμονή, έχουν αντικαρκινική δράση και προλαμβάνουν την καρδιοπάθεια.


Λάδι από αβοκάντο: πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, το λάδιαπό αβοκάντο είναι ιδανικό για τις σαλάτες και κάθε κυρίως πιάτο. Αυτό τουγιεινό έλαιο βοηθά στην αύξηση της καλής χοληστερόλης.


Μαύρη σόγια: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 δείχνει ότιη μαύρη σόγια συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους.


Τυρί ρικότα: Αυτό το πεντανόστιμο μαλακό τυρίείναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών κι έτσι βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζαςτου σώματος. Παράλληλα, οι πρωτεΐνες που περιέχουν τα γαλακτοκομικάπροστατεύουν τα οστά και μας βοηθούν να χάσουμε τα περιττά κιλά.