ΔΙΑΤΡΟΦΗ

MedNutrition: διατροφική υποστήριξη σε Συλλόγους Ασθενών

Σημαντικήδράση στο κομμάτι της στήριξης συλλόγων ασθενών, στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι τωνπολιτών, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το med Nutrition. 
MedNutrition: διατροφική υποστήριξη σε Συλλόγους Ασθενών

Σημαντικήδράση στο κομμάτι της στήριξης συλλόγων ασθενών, στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι τωνπολιτών, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το med Nutrition.

Κινούμενο σεαυτό το πνεύμα, το medNutrition έχει αναπτύξει δραστηριότητα (ενημερωτικάέντυπα, καμπάνιες, αρθρογράφηση κ.λπ.) με στόχο να ενημερώσει τους ασθενείς όσοτο δυνατόν πιο έγκυρα και πιο ολοκληρωμένα για τον ρόλο της διατροφής στηνπρόληψη και στην αντιμετώπιση της νόσου και να συμβάλλει γενικότερα τηνευαισθητοποίηση του κοινού.

Συγκεκριμένα, το medNutrition πέτυχεπρόσφατα:

· συνεργασία με το Κ.Ε.Φ.Ι.: Περισσότεροι από 10 διαιτολόγοι του medNutritionσυνεργάστηκαν στη δημιουργία του ενημερωτικού εντύπου της εκστρατείαςενημέρωσης για τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση τουκαρκίνου «τροφός».

Hενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του portal με τονσύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.).

Επιπλέον,δύο διαιτολόγοι- επιστημονικοί συνεργάτες του medNutrition, οι κ.κ. ΔήμητραΓιαννακούλια και Αλεξία Θωμοπούλου, έχουν αναλάβει να δίνουν έγκυρες καιτεκμηριωμένες απαντήσεις στο forum της ΤΡΟΦΟΥ (http://www.trofos.gr/).

Ως έναεπόμενο βήμα, εξετάζεται η πιθανότητα παροχής διατροφικής υποστήριξης σεασθενείς με καρκίνο, από συνεργάτες του medNutrition, μέσω τηλεφώνου.

· - συνεργασία με τον σύλλογο ΥποστήριξηςΑσθενών με Οστεοπόρωση (osteocare): Συνεργάτες του medNutrition συμμετέχουν στις ενημερωτικέςεκδηλώσεις του συλλόγου, μιλώντας για τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη καιστην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Επίσης,συνεργάτες του portal αρθρογραφούν σετακτική βάση στην εφημερίδα του συλλόγου.

· - συνεργασία με τη ΜΚΟ «Η διατροφή τουπαιδιού», που σαν στόχοέχει την οργάνωση και υποστήριξη επιστημονικών μελετών για τη διατροφή, τηνανάπτυξη και θρέψη παιδιών και εφήβων.

· - συνεργασία με το ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.: Το medNutrition έχει μακρόχρονησυνεργασία και συμμετοχή με άρθρα, τόσο στην ιστοθέση του Ελ.Ι.ΓΑΣΤ (eligast.gr), όσο και στο περιοδικό του Ιδρύματος «Ευεξία &Διατροφή». Επιπλέον, οι δύο φορείς ετοιμάζουν το λανσάρισμα μεγάληςενημερωτικής καμπάνιας για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος.

· συνεργασία με τον σύλλογο Ατόμων με Νόσοτου Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής: Η συνεργασία έγκειται στην παροχή ενημέρωσης για τους πάσχοντεςαλλά και το ευρύ κοινό, σχετικά με τον ρόλο της διατροφής στην αντιμετώπιση τηςνόσου Crohn και της ελκώδους κολίτιδας.

· ενημερωτικές ομιλίες σε δήμους καισχολεία για θέματα διατροφής

· - συμμετοχή στο Διαβητικό χωριό: Τις δύο προηγούμενες χρονιές, τοmedNutrition είχε δυναμική παρουσία στις εκδηλώσεις του διαβητικού χωριού, μεεντυποδιανομή, διανομή ενημερωτικών poster και παροχή έγκυρων απαντήσεων σταερωτήματα των επισκεπτών για τη διατροφή στον διαβήτη.