ΔΙΑΤΡΟΦΗ

MedNutrition: διατροφική υποστήριξη σε Συλλόγους Ασθενών

MedNutrition: διατροφική υποστήριξη σε Συλλόγους Ασθενών
Σημαντική δράση στο κομμάτι της στήριξης συλλόγων ασθενών, στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι των πολιτών, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το med Nutrition. 

Σημαντική δράση στο κομμάτι της στήριξης συλλόγων ασθενών, στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι των πολιτών, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το med Nutrition.  

 

Κινούμενο σε αυτό το πνεύμα, το medNutrition έχει αναπτύξει δραστηριότητα (ενημερωτικά έντυπα, καμπάνιες, αρθρογράφηση κ.λπ.) με στόχο να ενημερώσει τους ασθενείς όσο το δυνατόν πιο έγκυρα και πιο ολοκληρωμένα για τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της νόσου και να συμβάλλει γενικότερα την ευαισθητοποίηση του κοινού.

 

Συγκεκριμένα, το medNutrition πέτυχε πρόσφατα:

·        συνεργασία με το Κ.Ε.Φ.Ι.: Περισσότεροι από 10 διαιτολόγοι του medNutrition συνεργάστηκαν στη δημιουργία του ενημερωτικού εντύπου της εκστρατείας ενημέρωσης για τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου «τροφός».

H ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του portal με τον σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.).

Επιπλέον, δύο διαιτολόγοι- επιστημονικοί συνεργάτες του medNutrition, οι κ.κ. Δήμητρα Γιαννακούλια και Αλεξία Θωμοπούλου, έχουν αναλάβει να δίνουν έγκυρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στο forum της ΤΡΟΦΟΥ (http://www.trofos.gr/).

 

Ως ένα επόμενο βήμα, εξετάζεται η πιθανότητα παροχής διατροφικής υποστήριξης σε ασθενείς με καρκίνο, από συνεργάτες του medNutrition, μέσω τηλεφώνου.

 

·        - συνεργασία με τον σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση (osteocare): Συνεργάτες του medNutrition συμμετέχουν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις του συλλόγου, μιλώντας για τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Επίσης, συνεργάτες του portal  αρθρογραφούν σε τακτική βάση στην εφημερίδα του συλλόγου.

·        - συνεργασία με τη ΜΚΟ «Η διατροφή του παιδιού», που σαν στόχο έχει την οργάνωση και υποστήριξη επιστημονικών μελετών για τη διατροφή, την ανάπτυξη και θρέψη παιδιών και εφήβων.

·        - συνεργασία με το ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.: Το medNutrition έχει μακρόχρονη συνεργασία και συμμετοχή με άρθρα, τόσο στην ιστοθέση του Ελ.Ι.ΓΑΣΤ (eligast.gr), όσο και στο περιοδικό του Ιδρύματος «Ευεξία & Διατροφή». Επιπλέον, οι δύο φορείς ετοιμάζουν το λανσάρισμα μεγάλης ενημερωτικής καμπάνιας για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος.

·        συνεργασία με τον σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής: Η συνεργασία έγκειται στην παροχή ενημέρωσης για τους πάσχοντες αλλά και το ευρύ κοινό, σχετικά με τον ρόλο της διατροφής στην αντιμετώπιση της νόσου Crohn και της ελκώδους κολίτιδας.

·        ενημερωτικές ομιλίες σε δήμους και σχολεία για θέματα διατροφής

·      -   συμμετοχή στο Διαβητικό χωριό: Τις δύο προηγούμενες χρονιές, το medNutrition είχε δυναμική παρουσία στις εκδηλώσεις του διαβητικού χωριού, με εντυποδιανομή, διανομή ενημερωτικών poster και παροχή έγκυρων απαντήσεων στα ερωτήματα των επισκεπτών για τη διατροφή στον διαβήτη.

 

 

 


 

BEST OF NETWORK

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας - Ζήτησε ξανά να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες

Κορoνοϊός: Τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

Καιρός: Προσοχή! Το έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Oruc Reis: Η Γενί Σαφάκ προειδοποιεί για νέες NAVTEX - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Καστελόριζο: Τι είδαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι και άρχισαν να... τρέμουν (pics)

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτες οικογένειες - Δείτε τους δικαιούχους

Υπόθεση Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Αναζητούνται Ρώσοι για τη δολοφονία της

Επιστράτευση: Πότε θα γίνει - Ποιες ηλικίες θα κληθούν

Τροποποίηση Ε9 για όσους νομιμοποίησαν αυθαίρετα – Τι ισχύει με τον ΕΝΦΙΑ

Oruc Reis: Πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Κορονοϊός: Δεν θα αποφύγουμε το lockdown - Αυτές οι περιοχές «κινδυνεύουν»

Προσλήψεις ΑΣΕΠ: Αλλάζουν όλα - Στο Δημόσιο με Πανελλήνιες εξετάσεις