ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η μωβ τομάτα είναι η νέα υπερ-τροφή!

Ο χυμός από μωβ τομάτες αναδεικνύεται ως η νέα μόδα που θα κατακλύσει σύντομα τη Βρετανία.

Η μωβ τομάτα είναι η νέα υπερ-τροφή!

Ο χυμός από μωβ τομάτες αναδεικνύεται ως η νέα μόδα που θα κατακλύσει σύντομα τη Βρετανία.

Το γενετικά τροποποιημένο και αναμφίβολα πρωτότυπο λαχανικό είναι δημιούργημα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και καλλιεργείται στον Καναδά. Οι σοδιές της μωβ τομάτας πρόκειται να παράγουν 2.000 λίτρα τοματοχυμού, για χρήση στον τομέα της έρευνας και στη συνέχεια για εμπορική διάθεση στο κοινό.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Daily Mail, τα πρώτα 1.200 λίτρα πρόκειται να σταλούν σύντομα στο Νόργουιτς της Αγγλίας, όπου οι επιστήμονες από το Κέντρο John Innes θα προσπαθήσουν να πάρουν έγκριση για την πώληση του προϊόντος.

Οι μωβ τομάτες έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και έχει αποδειχθεί πως επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου σε ποντίκια. Παράλληλα, έχουν διπλάσια διάρκεια ζωής από τις κανονικές τομάτες.

Το χρώμα της γενετικά τροποποιημένης τομάτας οφείλεται στις ανθοκυανίνες που περιέχει, ένα συστατικό που υπάρχει κανονικά στα μούρα με σκούρο χρώμα.

Οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Ερευνητικό Συμβούλιο Βιοτεχνολογίας και Βιολογικών Επιστημών.