ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλλεργία στα φιστίκια τέλος!

Οι γιατροί δηλώνουν πως μια νέα θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή μικρών και μεγάλων.

Αλλεργία στα φιστίκια τέλος!

Οι γιατροί δηλώνουν πως μια νέα θεραπεία για την αλλεργία στα φιστίκια μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή μικρών και μεγάλων.

Τα 85 παιδιά που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή έπρεπε να καταναλώνουν πρωτεΐνη από τα φιστίκια σε καθημερινή βάση, αρχικά σε μικρές δόσεις.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύονται στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Lancet, υπέδειξαν ότι το 84% των αλλεργικών παιδιών μπορούσε να καταναλώνει ποσότητα αντίστοιχη με πέντε φιστίκια έπειτα από διάστημα έξι μηνών.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η θεραπεία δεν μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα.

Τα φιστίκια είναι η συχνότερη αιτία αλλεργικής αντίδρασης από το φαγητό. Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία κι έτσι η μόνη διαθέσιμη επιλογή για τους ασθενείς είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση του ξηρού καρπού.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Addenbrooke του Κέμπριτζ και είχε σαν στόχο την «επανεκπαίδευση» του ανοσοποιητικού των παιδιών ώστε να επιτευχθεί η ανοχή στα φιστίκια.

Τα παιδιά λάμβαναν πρωτεΐνη φιστικιού σε σκόνη σε καθημερινή βάση, αρχικά σε δόση που αντιστοιχούσε στο ένα εβδομηκοστό ενός φιστικιού. Κάθε δύο εβδομάδες, η δόση γινόταν μεγαλύτερη.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς ανταποκρίθηκαν θετικά στη θεραπεία, παρουσιάζοντας σημαντική ανοχή στον καρπό.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη σε παγκόσμια κλίμακα που είχε αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Μεταμόσχευση μυελού των οστών θεράπευσε και αλλεργία στα φιστίκια