ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξι ντεκαφεϊνέ μυστικά για περισσότερη ενέργεια!

Δεν είναι μόνο ο καφές που θα σας δώσει την «ένεση» ενέργειας που χρειάζεστε, ειδικά το πρωί.

Έξι ντεκαφεϊνέ μυστικά για περισσότερη ενέργεια!

Δεν είναι μόνο ο καφές που θα σας δώσει την «ένεση» ενέργειας που χρειάζεστε, ειδικά το πρωί.

Δείτε έξι άλλα μυστικά για να μειώσετε την καφεΐνη που παίρνετε καθημερινά, αλλά όχι και την καλή διάθεση που φέρνει ένας καλός καφές.


Πιείτε αρκετό νερό

Αντικαταστήστε τον καφέ, τον χυμό ή το «ενεργειακό» ποτό σας με καφεΐνη, με μερικά ποτήρια νερό. Αρκούν δύο για να σας αφυπνίσουν, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι το νερό βελτιώνει την υγεία του δέρματος και συνεισφέρει στην χώνεψη, αφού διαλύει τις τοξίνες. Προσθέστε μάλιστα και μερικές σταγόνες λεμονιού στο ποτήρι σας για ακόμα περισσότερους ηλεκτρολύτες που βοηθούν να κρατήσετε την ενέργειά σας σε υψηλό επίπεδο.


Καταναλώνετε καλά λιπαρά

Δεν είναι όλα τα λιπαρά απαγορευμένα για εσάς. Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για την απορρόφηση αντιοξειδωτικών, αφού βοηθούν το έντερο να λειτουργήσει πιο σωστά και να τα μεταφέρει στο αίμα. Για παράδειγμα, τα λιπαρά που περιέχει το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, η καρύδα και τα ψάρια θα σας βοηθήσουν να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια. Αρκεί να μην το παρακάνετε βέβαια!

Να ασκήστε καθημερινά, έστω και λίγο


Μια βόλτα με τα πόδια ή μερικά λεπτά γυμναστικής στο σπίτι είναι ένας καλός τρόπος να απελευθερώσει ο οργανισμός σας επινεφρίνη και νορεπινεφρίνη, οι οποίες είναι ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και σας γεμίζουν ενέργεια. Αφιερώστε μισή ώρα σε αεροβικές ασκήσεις τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική


Ο ήχος της μουσικής μπορεί να σας ανεβάσει ψυχολογικά και να «ακουμπήσει» πολλές περιοχές του εγκεφάλου ταυτόχρονα, να δημιουργήσει νέες επαφές στους νευρώνες του και να σας προσφέρει μια στιγμιαία δόση ενέργειας και χαράς.


Κάντε μασάζ στα αυτιά σας

Αν και... ακούγεται περίεργο, εντούτοις ο Δρ. Αρτ Κάρνο, χειροπρακτικός στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, λέει ότι το απαλό μασάζ στα αυτιά αυξάνει την ροή του αίματος σε συγκεκριμένα σημεία που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα, ακόμα και τα όργανά σας. Προτείνει να κάνετε κινήσεις με τα δάχτυλά σας από την κορυφή του αυτιού προς τα κάτω και να παίρνετε τρεις αναπνοές σε κάθε επανάληψη.


Κάντε ένα κρύο ντους

Όπως τα καυτά ντους στη διάρκεια της ημέρας σας κάνουν να ηρεμείτε, έτσι και τα κρύα ντους θα σας αφυπνίσουν και θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος. Ο Τιμ Φέρις, συγγραφέας του «The 4-hour Body» λέει ότι ένα ντους με παγωμένο νερό θα βελτιώσει τον μεταβολισμό σας, θα σας δώσει ενέργεια, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα σας δώσει «ώθηση» για σεξουαλικά παιχνίδια, ενώ βοηθάει ακόμα και για πιο όμορφο δέρμα και μαλλιά.