ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χτίσετε μια σωστή διατροφή και να χάσετε κιλά

Αυτοί είναι οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Τροφές που βρίσκουμε εύκολα, είναι θρεπτικές, γευστικές και ταυτόχρονα υγιεινές. “Χτίστε” τη διατροφή σας με αυτά τα “υλικά” και θα δείτε τα περιττά κιλά να πέφτουν το ένα μετά το άλλο
Πώς να χτίσετε μια σωστή διατροφή και να χάσετε κιλά

Αυτοί είναι οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Τροφές που βρίσκουμε εύκολα, είναι θρεπτικές, γευστικές και ταυτόχρονα υγιεινές.

“Χτίστε” τη διατροφή σας με αυτά τα “υλικά” και θα δείτε τα περιττά κιλά να πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

Γιαούρτι
Είναι γεμάτο πρωτεΐνες και αυτό τα κάνει ακαταμάχητα σε μια ισορροπημένη δίαιτα. Ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί τις πρωτεΐνες, οπότε οι τροφές αυτές παραμένουν περισσότερο χρόνο στο στομάχι και σας κρατάνε χορτασμένους για περισσότερη ώρα. Επίσης το σώμα μας καίει περισσότερες πρωτεΐνες για να μεταβολίσει την πρωτεΐνη σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες.

Κανέλα
Έρευνες έδειξαν ότι η κανέλα βοηθάει τον οργανισμό να σταθεροποιήσει το επίπεδο ζαχάρου στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του μειώνει την όρεξη, ειδικά σε άτομα που έχουν διαβήτη-2.

Καυτερές πιπεριές
Το μαγικό τους συστατικό είναι η καψαϊκίνη. Όπως η κανέλα, έτσι και η καψαϊκίνη μειώνει την όρεξη, αλλά ταυτόχρονα πετυχαίνει να επιταχύνει ελαφρώς τον μεταβολισμό, έστω και βραχυπρόθεσμα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως όσοι τρώνε καυτερά φαγητά έχουν την τάση να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες φαγητού.

Πράσινο τσάι
Πολυάριθμες έρευνες υποδεικνύουν ότι το πράσινο τσάι βοηθάει τον οργανισμό να αυξήσει τις καύσεις και άρα να κάψει περισσότερο λίπος. Περιέχει κατεχίνες, που επιταχύνουν προσωρινά τον μεταβολισμό του οργανισμού.

Φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό
Το καρπούζι, τα αχλάδια και τα μήλα είναι μερικά παραδείγματα φρούτων, τα οποία είναι σαρκώδη, περιέχουν ίνες, αλλά ταυτόχρονα περιέχουν και πολύ νερό, το οποίο γεμίζει το στομάχι ευκολότερα. Επιλέξτε τα για σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας και θα νιώσετε περισσότερο χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωμά λαχανικά
Όπως τα φρούτα, έτσι και αυτά περιέχουν αρκετό νερό, αλλά ταυτόχρονα έχουν πολύ μικρή θερμιδική αξία. Μισή κούπα ψιλοκομμένο σέλερι έχει μόλις 8 θερμίδες.

Γλυκοπατάτα
έχει τόσο γεμάτη γεύση που δεν θα νιώσετε την ανάγκη να τη συνοδεύσετε με κάτι παχυντικό (μπέικον, κρέμα γάλακτος, τυρί) όπως την απλή πατάτα. Αυτό θα κάνει το γεύμα σας να έχει συνολικά πολύ λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον είναι γεμάτη με κάλιο, β-καροτίνη, βιταμίνη-C και ίνες.

Αυγά
Έρευνες έχουν δείξει ότι το να τρώτε πρωτεΐνη το πρωί θα σας κρατήσει πιο “γεμάτους” για περισσότερη ώρα, συγκριτικά με το αν φάτε ένα bagel ή γενικά υδατάνθρακες. Ένα αυγό έχει μόλις 75 θερμίδες αλλά περιέχει και 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Και όπως και με το γιαούρτι, το σώμα σας θα κάψει περισσότερες θερμίδες για να μεταβολίσει την πρωτεΐνη παρά τους υδατάνθρακες.

Αποβουτυρωμένο γάλα
Θα σας δώσει πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη-D, χωρίς να σας επιβαρύνει με λιπαρά.