ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ξέρετε γιατί η δουλειά μας παχαίνει;

Περνάμε περίπου 33 ώρες την εβδομάδα στην δουλειά μας. Αυτό αρκεί για να δικαιολογήσει την ευημερία μας στην δουλειά, που μπορεί να είναι σωματική, ψυχική ή κοινωνική.
Ξέρετε γιατί η δουλειά μας παχαίνει;

Έλλειψη χρόνου για πρόγευμα, άγχος, αδράνεια: σύμφωνα με πολλούς η επαγγελματική δραστηριότητα εμποδίζει να έχουμε μια υγιεινή ζωή.


Περνάμε περίπου 33 ώρες την εβδομάδα στην δουλειά μας. Αυτό αρκεί για να δικαιολογήσει την ευημερία μας στην δουλειά, που μπορεί να είναι σωματική, ψυχική ή κοινωνική. Ακόμα, είναι γνωστό πως πρέπει να δίνουμε σημασία στην διατροφή μας και να γυμναζόμαστε για να είμαστε σε φόρμα. Όλα αυτά όμως αποτελούν δύσκολο να εφαρμοστούν από πολλούς Γάλλους εργαζόμενους σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε στην ιστοσελίδα «I Love My Diet Coach», ένα σάιτ που δίνει online συμβουλές.


Στην εν λόγω δημοσκόπηση, ρωτήθηκαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι, παντρεμένοι ή μη, με ή χωρίς παιδιά, που διαμένουν σε μεγάλες ή μικρές πόλεις. Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει την σχέση της επαγγελματικής καριέρας με την φυσική κατάσταση και τις διατροφικές συνήθειες των Γάλλων.


Περίπου 6 στους 10 δήλωσαν ότι η επαγγελματική τους ζωή επηρεάζει την φυσική τους κατάσταση και οι μισοί από τους ερωτηθέντες τόνισαν ότι αφού ξεκίνησαν να δουλεύουν πήραν βάρος. Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι το 61% δεν είναι ικανοποιημένο με την σιλουέτα του και η πλειοψηφία (94%) δήλωσε ότι έχουν πολλά παραπάνω κιλά.


Μια από τις πρώτες αιτίες αυτής της κατάστασης είναι η έλλειψη χρόνου προκειμένου να μπορούν να εξασκούν κάποιο άθλημα. Για να μην πούμε ότι δεν τρέφονται σωστά: τρώνε κάτι γρήγορο στο πόδι ή γευματίζουν κατ’εξακολούθηση σε εστιατόρια. Το αποτέλεσμα; 7 στους 10 λένε ότι τρώνε πιο υγιεινά στο σπίτι τους, ακόμα 6 στους 10 μένουν καθιστοί για 4-8 ώρες την ημέρα γεγονός που συμβάλει στην αδράνεια και στα παραπανήσια κιλά. Τέλος, όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αρρώστιες όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ακόμα και καρκίνο.

Διαβάστε ακόμη:

Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του παχέος εντέρου

Μαύρη σοκολάτα κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη!






Παχυσαρκία: για πρώτη φορά δεν καταγράφεται αύξηση στις ΗΠΑ