ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα λάθη που κάνετε με τα smoothies και σας παχαίνουν

Τα φρούτα εποχής είναι τα ιδανικά υλικά για να κάνετε δροσερά και απολαυστικά smoothies. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και “αθώα”. Αν τα παρασκευάσετε με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι μικρές “βόμβες” στην δίαιτά σας
Τα λάθη που κάνετε με τα smoothies και σας παχαίνουν

Τα φρούτα εποχής είναι τα ιδανικά υλικά για να κάνετε δροσερά και απολαυστικά smoothies. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και “αθώα”.

Αν τα παρασκευάσετε με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι μικρές “βόμβες” στην δίαιτά σας και να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες.

Αυτά είναι πέντε λάθη που πολλές κάνουμε με τα smoothies:

Δεν περιέχουν αρκετές ίνες

Οι ίνες είναι υπερπολύτιμες στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Σας χορταίνουν και έτσι τρώτε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μπανάνες είναι από τα πιο κλασικά υλικά σε ένα smoothie, αλλά μισή μπανάνα περιέχει μόλις 1,4 γραμμάρια ινών. Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα ρόφημα που να έχει τουλάχιστον 10 γραμμάρια ινών. Για να το πετύχετε προσθέστε μούρα, λάχανο (έχει διπλάσιες ίνες από το σπανάκι), αβοκάντο, ακτινίδια και αχλάδια.

Δεν περιέχουν αρκετή πρωτεΐνη

Μπορεί να φτιάξετε το πιο “πράσινο” smoothie που υπάρχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο υγιεινό. Προσπαθήστε να πάρετε τουλάχιστον 10 γραμμάρια πρωτεΐνης από το ρόφημά σας. Ορισμένες καλές πηγές πρωτεΐνης για το smoothie σας είναι το γάλα (ακόμα και το γάλα σόγιας), το γιαούρτι, το τυρί τύπου cottage, ή ακόμα και τα φασόλια και τα καρύδια.

Βάζετε μόνο φρούτα

Ένα smoothie για να είναι γευστικό δεν είναι απαραίτητο να περιέχει μόνο φρούτα. Και όσο και αν τα φρούτα είναι γεμάτα ίνες και πρωτεΐνες, έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε θερμίδες. Δεν θέλετε το smoothie σας να φτάσει να έχει 500 θερμίδες. Δοκιμάστε να προσθέσετε όπως και πριν γάλα, γιαούρτι, σκόνη πρωτεΐνης, μαλακό τόφου, φασόλια, καρύδια, ή βούτυρο καρύδας.

Βάζετε επιπλέον γλυκαντικές ουσίες

Μία κουταλιά μέλι μπορεί να περιέχει ακόμα και 60 θερμίδες. Τα φρούτα δίνουν την γλυκιά γεύση που θέλετε, δεν είναι ανάγκη να το παρακάνετε. Επίσης πολλές φορές οι χυμοί φρούτων ή η κομπόστα φρούτων περιέχουν ήδη αρκετή ζάχαρη.

Βάζετε υλικά με πολλές θερμίδες

Πολλά φρούτα ή άλλες τροφές είναι υγιεινές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ρόφημα πρέπει να έχει υπερβολικές ποσότητες από αυτά. Βάλτε τα στο μείγμα αλλά μην το παρακάνετε με τα αβοκάντο, τα καρύδια, το πλήρες γάλα και το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, τη βρώμη, τα μάνγκο και τις μπανάνες.