ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Hangover: Ξεπεράστε το με 5 σπιτικά υλικά

Είναι γνωστό ότι αν πιούμε λίγο παραπάνω αλκοόλ από όσο αντέχει ο οργανισμός μας, όχι μόνο νιώθουμε την ζάλη και τις στομαχικές διαταραχές εκείνη τη στιγμή, αλλά όταν ξυπνάμε το πρωί υποφέρουμε ακόμα από μερικά συμπτώματα ζαλάδας και πονοκεφάλου
Hangover: Ξεπεράστε το με 5 σπιτικά υλικά

Είναι γνωστό ότι αν πιούμε λίγο παραπάνω αλκοόλ από όσο αντέχει ο οργανισμός μας, όχι μόνο νιώθουμε την ζάλη και τις στομαχικές διαταραχές εκείνη τη στιγμή, αλλά όταν ξυπνάμε το πρωί υποφέρουμε ακόμα από μερικά συμπτώματα ζαλάδας και πονοκεφάλου, γνωστά και ως hangover.

Η καλύτερη πρόληψη για να μην σας συμβεί ποτέ αυτό είναι να έχετε φάει προτού πιείτε οινοπνευματώδη ποτά και πάνω από όλα να μην ξεπεράσετε το όριο που ξέρετε ότι αντέχει ο οργανισμός σας.

Αν, ωστόσο, ξυπνήσετε και υποφέρετε από hnagover υπάρχουν πέντε υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι και θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε.

Τομάτες

Δεν είναι τυχαίο που το κοκτέιλ “Bloody Mairy” που αποτελείται κυρίως από τοματοχυμό έχει τη φήμη του θεραπευτικού ροφήματος για εκείνους που έχουν πιει παραπάνω.

Μέλι

Ανάλογα με το πόσο έντονα είναι τα συμπτώματα από το hangover, φάτε από 2 έως 6 κουταλιές του γλυκού μέλι κάθε 20 λεπτά από την στιγμή που θα ξυπνήσετε. Συνεχίστε μέχρι να νιώσετε καλύτερα. Στην συνέχεια φάτε ακόμα 3-4 κουταλιές με το μεσημεριανό σας γεύμα. Το κάλιο που περιέχει το μέλι βοηθάει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του αλκοόλ. Συνδυάστε το μέλι με μια μπανάνα για ακόμα μεγαλύτερη “ένεση” καλίου.

Ωμό λάχανο

Φάτε ωμό λάχανο για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο.

Χυμός από ξινολάχανο (Sauerkraut)

Βράστε ξινολάχανο και κρατήστε τον χυμό του. Συνδυάστε το με τοματοχυμό και πιείτε το. Θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αναπληρώσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Επίσης, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη-Β6 και το αμινοξύ κυστεΐνη βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες που παράγονται από το αλκοόλ. Προτού πάρετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης:

Hangover: 14 τρελές "θεραπείες" που δεν θα πιστεύετε!

Πριν πιείτε αλκοόλ, 5 φαγητά που θα σας γλιτώσουν από το hangover!

Hangover: Αντιμετωπίστε το με έναν υγιεινό χυμό