ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι “υπερτροφές” για τέλεια μαλλιά και δέρμα

Η φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών ξεκινάει από την σωστή διατροφή. Υπάρχουν, μάλιστα, ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεστε προς αυτό τον σκοπό και θα σας κάνουν να νιώθετε υπερήφανοι κάθε φορά
Οι “υπερτροφές” για τέλεια μαλλιά και δέρμα

Η φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών ξεκινάει από την σωστή διατροφή. Υπάρχουν, μάλιστα, ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεστε προς αυτό τον σκοπό και θα σας κάνουν να νιώθετε υπερήφανοι κάθε φορά που κοιτάζεστε στον καθρέφτη.

Βατόμουρα: Έχουν χαρακτηριστεί ως το #1 φρούτο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σας προστατεύουν από τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Σολωμός: Είναι μία από τις καλύτερες πηγές Ω-3 λιπαρών οξέων που υπάρχουν, τα οποία βοηθούν την επιδερμίδα σας να διατηρείται απαλή και ενυδατωμένη. Περιέχει επίσης σελήνιο, ουσία που προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης περιέχει και βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των οστών.

Μύδια: Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που βοηθάει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και στην διαδικασία “επιδιόρθωσής” της από τον οργανισμό. Είναι επίσης απαραίτητος για την καλή υγεία των νυχιών, των μαλλιών και των ματιών σας.

Σπανάκι: Από τα πιο πλούσια πράσινα λαχανικά σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η λουτεΐνη που περιέχει κάνει καλό στα μάτια, ενώ έχει σε αφθονία τις βιταμίνες B, C και E, το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και τα Ω-3 λιπαρά οξέα.

Τομάτες: Η καλύτερη πηγή λυκοπενίου. Απ’ όλα τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο είναι το αποτελεσματικότερο για την εξουδετέρωση των καταστρεπτικών ελευθέρων ριζών.

Καρύδια: Γεμάτα Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα καρύδια κάνουν θαύματα για την επιδερμίδα, τα μαλλιά, τα μάτια και τα οστά σας.

Ακτινίδιο: Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ως προς το βάρος του από κάθε άλλο φρούτο και είναι πλούσιο και σε άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες.

Μαύρη σοκολάτα: Βοηθά το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο και το προστατεύει από τον ήλιο, και σε αντίθεση με τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει για αυτήν, η μαύρη σοκολάτα δεν προκαλεί ακμή.

Διαβάστε επίσης:

Οι 6 τροφές που επιλέγουν οι ίδιοι οι διατροφολόγοι

Οι 6 τροφές που είναι καλύτερες και από... οδοντόβουρτσα

Προσοχή: Αυτές είναι οι 5 πιο θανατηφόρες τροφές

Οι 6 τροφές που μπορείτε να φάτε απεριόριστα χωρίς να παίρνετε γραμμάριο!