ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα λάθη του καλοκαιριού που χαλάνε τη δίαιτά σας

Τα λάθη του καλοκαιριού που χαλάνε τη δίαιτά σας

Μην αφήσετε το καλοκαίρι να σαμποτάρει την προσπάθεια απώλειας βάρους που έχετε ξεκινήσει με τόσο κόπο. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ο ζεστός καιρός και οι διακοπές είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να χάσετε κιλά.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν μερικά λάθη που κάνετε και δεν συνειδητοποιείτε ότι όχι μόνο εμποδίζουν την προσπάθειά σας αυτή, αλλά φέρνουν και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε ποια λάθη είναι αυτά για να ξέρετε πώς να τα αποφύγετε:

Χρησιμοποιείτε διαρκώς το κλιματιστικό: Αν ζείτε διαρκώς σε ένα περιβάλλον με χαμηλή ατμοσφαιρική θερμοκρασία τότε ρίχνετε τον μεταβολισμό σας και αυξάνετε το αίσθημα της πείνας, σύμφωνα με ερευνητές από το ερευνητικό κέντρο Pennington Biomedical του πανεπιστημίου της Λουιζιάνα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν το σώμα εκτίθεται σε θερμότητα και υγρασία, η όρεξη μειώνεται και έχετε την τάση να τρώτε λιγότερο συχνά και να επιλέγετε τροφές με λίγες θερμίδες.

Παρακάμπτετε γεύματα: Οι διατροφικές συνήθειες το καλοκαίρι αλλάζουν, αφού, κατά κανόνα οι άνθρωποι τρώνε λιγότερα γεύματα, αλλά με σαφώς μεγαλύτερη θερμιδική αξία σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Έτσι, το να παρακάμπτετε γεύματα, ειδικά το πρωινό, ισοδυναμεί με περισσότερες θερμίδες στο σύνολο της ημέρας.

Σνακ μετά το βραδινό γεύμα: Το γεγονός ότι το φως της ημέρας διαρκεί για 14-16 ώρες σημαίνει ότι ο οργανισμός αυτορρυθμίζεται ώστε να παραμένει ξύπνιος περισσότερες ώρες. Αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια μετά τις 8 το βράδυ και να καταφεύγει σε αρκετά σνακ ακόμα και μετά το βραδινό γεύμα. Η συχνότερη νυχτερινή διασκέδαση κάνει την κατάσταση αυτή ακόμα πιο επιβλαβή για την διατροφή σας.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 τροφές για δίαιτα πριν το καλοκαίρι

Η μαγική τροφή που κόβει την όρεξη σε μόλις 15 λεπτά!

Τα ασυγχώρητα λάθη που κάνετε και δεν χάνετε κιλά

Περιττά κιλά: Πόσα είναι τελικά τα ιδανικά γεύματα για να αδυνατίσουμε