ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 3 τροφές που μπορούμε να φάμε βδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης που αναγράφεται στις συσκευασίες και καταλήγουμε να πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν χαλάσει και είναι απολύτως ασφαλή προς κατανάλωση.

Οι 3 τροφές που μπορούμε να φάμε βδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης

Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούμε την κοινή λογική αλλά και τη... μύτη μας προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν τα τρόφιμα που έχουμε στα ντουλάπια ή το ψυγείο μας πρέπει να πεταχτούν ή όχι.

1. Τομάτες
Σε αντίθεση με τα περισσότερα λαχανικά, οι τομάτες γίνονται πιο γλυκές όσο περνούν οι μέρες. Πρέπει να τις αποφύγουμε μόνο αν έχουν μουχλιάσει ή έχουν μια ανεπαίσθητη μυρωδιά αλκοόλης.

2. Παγωτό
Έχει μικρή διάρκεια ζωής, παρ' ότι διατηρείται στην κατάψυξη, επειδή περιέχει πολλά λιπαρά. Χάνει τη γεύση του περίπου μετά από τρεις μήνες και πρέπει να το πετάμε εάν το χρώμα του έχει γίνει πιο σκούρο ή έχει ξινή γεύση.

3. Γιαούρτι
Κατά τη διαδικασία παραγωγής του γιαουρτιού, η ζύμωση επιτρέπει τη συντήρηση του γάλακτος για περισσότερο καιρό. Πρέπει να πετάμε το γιαούρτι εάν έχει εμφανίσει το παραμικρό σημάδι μούχλας. Μπορούμε όμως να το φάμε εάν είναι κάτασπρο και δεν έχει αλλοιωθεί η γεύση του.