ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βάλτε δαμάσκηνο στη διατροφή σας και χάστε κιλά!

Το δαμάσκηνο είναι ένα φρούτο που δεν το επιλέγουν συνήθως οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν σωματικό βάρος μέσω της διατροφής τους. Αντιθέτως είναι αρκετά διαδεδομένο σε όσους υποφέρουν από προβλήματα δυσκοιλιότητας, αφού περιέχει πολλές φυτικές ίνες.

Βάλτε δαμάσκηνο στη διατροφή σας και χάστε κιλά!

Ωστόσο, μία νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, έρχεται να αποδείξει ότι η κατανάλωση δαμάσκηνων ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, βοηθάει στην απώλεια περισσότερου σωματικού βάρους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για 100 υπέρβαρους/παχύσαρκους ανθρώπους για να δουν αν τα δαμάσκηνα θα τους βοηθούσαν στο πρόγραμμα διαίτης που ακολουθούσαν για περίοδο τριών μηνών. Η θεωρία που ήθελαν να αποδείξουν ήταν ότι τα δαμάσκηνα θα έκαναν τους συμμετέχοντες να νιώθουν περισσότερο χορτασμένοι και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας, έτσι, την όρεξή τους για φαγητό.

Χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: η μία έτρωγε δαμάσκηνα στην διατροφή της και η άλλη όχι. Διαπίστωσαν ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο 2 κιλά και μείωσαν την περιφέρεια του σώματός τους κατά 2,5 εκατοστά στους 3 μήνες του προγράμματος. Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της δεύτερης ομάδας έχασαν 1,5 κιλό και 1,7 εκατοστά στην περιφέρεια κατά μέσο όρο.

Διαβάστε επίσης:

Δέκα σνακ με λιγότερο από 100 θερμίδες

Πώς θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας μετά από ένα λιπαρό γεύμα

Το φρούτο-ασπίδα στον καρκίνο του προστάτη, τη χοληστερόλη και τα καρδιακά

Ο κίνδυνος που διατρέχετε αν τρώτε λευκό ψωμί