ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να αδυνατίσετε χωρίς στερήσεις ή γυμναστική!

Έχετε κάνει τόσες αποτυχημένες προσπάθειες να αδυνατίσετε, που εσείς θυμάστε τον αριθμό; Μην απελπίζεστε!

Πώς να αδυνατίσετε χωρίς στερήσεις ή γυμναστική!

Η λύση για ανώδυνο και εγγυημένο αδυνάτισμα έρχεται από μία ομάδα Ολλανδών ερευνητών, που δημοσιεύουν τη μελέτη τους στο επιστημονικό περιοδικό «PLOS ONE».

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ομάδα ζήτησε από 53 υγιείς εθελοντές, 18-35 ετών, να φάνε μία σούπα, παρακολουθώντας μια ταινία κινουμένων σχεδίων, ενώ κατέγραφαν την πρόσληψη θερμίδων.

Την πρώτη μέρα τους έδωσαν μικρό κουτάλι (5 γραμμάρια), ενώ τη δεύτερη μέρα μεγάλο (15 γραμμάρια).

Την τρίτη ημέρα οι εθελοντές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνοι τους ποιο θα χρησιμοποιήσουν.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τα στοιχεία, οι θερμίδες που προσλάμβαναν οι εθελοντές ήταν σε κάθε περίπτωση 30% λιγότερες, όταν χρησιμοποιούσαν το μικρό κουτάλι.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μικρό κουτάλι, σημαίνει μικρότερη ποσότητα, άρα περισσότερες μπουκιές, κάτι που αυξάνει το αίσθημα ικανοποίησης έναντι της όρεξης.

Συγκεκριμένα, οι μικρές μπουκιές αυξάνουν τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να τελειώσουμε το γεύμα μας κι αυτό ικανοποιεί την όρεξη. Το ίδιο συμβαίνει όταν επίσης τρώμε αργά.

«Ο σχεδιασμός τροφίμων που μπορούν να φαγωθούν με μικρές μπουκιές προλαμβάνει την υπερκατανάλωση και μειώνει τη συχνότητα της παχυσαρκίας», εξηγούν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.