ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξι μυστικά για να μην παχύνετε στις διακοπές!

Σίγουρα είστε τόσο πιεσμένοι όλο τον χρόνο, ώστε το καλοκαίρι να θέλετε να είστε τελείως ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε, χωρίς περιορισμούς! Πόσω μάλλον στο φαγητό.

Έξι μυστικά για να μην παχύνετε στις διακοπές!

Ωστόσο, είναι δυνατόν και να μη στερηθείτε αυτή την απόλαυση, αλλά και να μην παχύνετε, όπως γίνεται συνήθως στις διακοπές, ακολουθώντας αυτές τις πολύ απλές συμβουλές που ακολουθούν:

Φροντίστε να κάνετε τρία γεύματα

Με τον «κανόνα των τριών» θα ελέγχετε καλύτερα την ποσότητα του τρώτε. Έτσι δεν θα τσιμπολογάτε στο μεσοδιάστημα, επειδή νιώθετε πεινασμένοι και θα γλιτώσετε από τις επιπλέον θερμίδες.

Προσοχή στο πρωινό

Ειδικά αν μένετε σε ξενοδοχείο, το πρωινό είναι ίσως το πιο απολαυστικό γεύμα. Μην παρασυρθείτε από τον μπουφέ. Προτιμήστε φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και γιαούρτι, αλλά και κάτι απαγορευμένο σε μικρή ποσότητα όμως.

Ωραία τα τηγανητά αλλά με μέτρο!

Αν είναι δυνατόν, προτιμήστε τις ψητές εκδοχές τους. Να θυμάστε πως ό,τι είναι μαγειρεμένο στα κάρβουνα είναι όχι μόνο πιο νόστιμο, αλλά και έχει λιγότερο λίπος. Αν, πάντως, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα παχυντικά ορεκτικά, φροντίστε τουλάχιστον να μην παραγγείλετε κυρίως πιάτο.

Με τρόπο την... χωριάτικη

Αν τη φάτε σκέτη, είναι το ιδανικό. Αν, όμως τη συνοδεύετε με αρκετές φέτες ψωμί και επειδή περιέχει λιπαρά και πρωτεΐνες, μπορεί να καταλήξει να παρέχει περισσότερες θερμίδες απ' όσες το κυρίως πιάτο!

Φάτε παγωτό, αλλά με προσοχή!

Αν και ένα παγωτό δεν πάχυνε ποτέ κανέναν, τα παγωτά είθισται να περιέχουν πολλά λίπη και θερμίδες και όσο πιο «πλούσια» είναι, τόσο πιο παχυντικά είναι.

Όταν διψάτε πίνετε νερό

Μην σβήνετε τη δίψα σας με αναψυκτικά και μπύρες, αλλά με άφθονο νερό, φροντίζοντας επίσης να πίνετε πάντοτε 1-2 ποτήρια πριν από το φαγητό, για να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας.