ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που αλλοιώνονται ακόμη και μέσα στο ψυγείο

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το ψυγείο είναι ο ιδανικότερος αποθηκευτικός χώρος για τα τρόφιμα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα τρόφιμα, ακόμη και μέσα στο ψυγείο, έχουν ημερομηνία λήξης.

Οι τροφές που αλλοιώνονται ακόμη και μέσα στο ψυγείο

Δείτε αναλυτικά

Κρέμα γάλακτος: 2 - 4 ημέρες

Σαλάτες (τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα): 4 - 5 ημέρες

Σάλτσα ντομάτας: 5 - 6 ημέρες

Βραστές πατάτες: Έως 2 ημέρες

Ψωμί: 1,5 μήνα στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη

Βούτυρο: 2-3 μήνες στο ψυγείο

Τυρί: 15 μέρες στο ψυγείο

Αυγά: Περίπου 20 μέρες στο ψυγείο και 7 μέρες αν τα έχετε βράσει

Κοτόπουλο: 1-2 μέρες στο ψυγείο, 8-10 μήνες στην κατάψυξη

Κιμάς: 1 μέρα στο ψυγείο, 4 μήνες στην κατάψυξη

Μπέικον: 15 μέρες στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη,

Λουκάνικα: Ανοιγμένα (1 εβδομάδα στο ψυγείο), σφραγισμένα (2 εβδομάδες στο ψυγείο), 1-1,5 μήνα στην κατάψυξη

Ζαμπόν: 7-8 μέρες στο ψυγείο

Μοσχάρι: 4 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη

Ψάρι: Έως 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη

Μουστάρδα: 5-7 μήνες στο ψυγείο

Κέτσαπ: Περίπου 2 μήνες αφού ανοιχτεί

Πίτσα: 3 μέρες στο ψυγείο, 1-2 μήνες στην κατάψυξη

Λαχανικά: 5 –7 μέρες στο ψυγείο

Φρούτα: Περίπου 5 μέρες

Μαρμελάδα: 5-8 μήνες στο ψυγείο

Γλυκά με κρέμα: Έως 7 μέρες στο ψυγείο

Γαλακτοκομικά: Βάσει ημερομηνίας λήξεως

Ζυμαρικά μαγειρεμένα: Έως και 4 ημέρες

Ψάρια: Όχι πάνω από 2 ημέρες

Όσπρια: Έως 2 ημέρες

Λαδερά: 2 ημέρες

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές απαγορεύεται να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Ποιο λαχανικό απαγορεύεται να βάλετε στο ψυγείο