ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τροφές για δυνατά και υγιή νύχια

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα νύχια που σπάνε εύκολα, είναι θαμπά και αποτελούν πηγή για διάφορα δερματικά προβλήματα στα δάχτυλα.

Οι καλύτερες τροφές για δυνατά και υγιή νύχια

Η υγεία των νυχιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τροφές που καταναλώνουμε, αφού υπάρχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που ευνοούν την ανάπτυξη της κερατίνης, η οποία είναι το βασικό δομικό συστατικό τους.

Δείτε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να έχετε υγιή και δυνατά νύχια:

Αυγά

Είναι γεμάτα πρωτεΐνη, την οποία τα νύχια χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά. Ειδικά οι άκρες των νυχιών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνη, σύμφωνα με τον δρ Chris Adigun, καθηγητή δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Επίσης τα αυγά περιέχουν βιταμίνη Β, η οποία έχει επίσης αποδειχτεί ότι ευνοεί την ανάπτυξη των νυχιών.

Μπρόκολο

Περιέχει κυστεΐνη, ένα αμινοξύ το οποίο είναι απαραίτητο για να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός με βέλτιστο τρόπο την πρωτεΐνη που καταναλώνετε.

Καρυδέλαιο

Τα υγιεινά λιπαρά, όπως το καρυδέλαιο, βοηθούν τον οργανισμό σας να απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Το καρυδέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και Κ, οι οποίες προστατεύουν τα νύχια από το να σπάνε εύκολα.

Κοτόπουλο

Όπως και τα αυγά, έτσι και το κοτόπουλο είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη Β και πρωτεΐνη. Επίσης, περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος μαζί με την βιταμίνη Β και την πρωτεΐνη συντελούν την "αγία τριάδα" των θρεπτικών συστατικών για την καλή ανάπτυξη των νυχιών, σύμφωνα με τον καθηγητή δερματολογίας Dendy Engelman, από το Ιατρικό Κολέγιο της Νέας Υόρκης.

Σπανάκι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και Β, καθώς και σε σίδηρο και φολικό οξύ. Όλα αυτά ευνοούν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα νύχια σας

Κοιτάξτε τα νύχια σας: Μπορεί να σας αποκαλύψουν κάποιο ανησυχητικό σημάδι

Ο άγνωστος μέχρι σήμερα κίνδυνος για όσους τρώνε τα νύχια τους

Ποτέ ξανά ξεφλούδισμα και νύχια που σπάνε με αυτές τις απλές, σπιτικές λύσεις