ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 τροφές που νικούν τις φλεγμονές και αδυνατίζουν

Όταν εκδηλώνεται φλεγμονή στο σώμα, απορυθμίζεται η όρεξη και η λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την πείνα, αυξάνεται η αντίσταση στην ινσουλίνη και γίνεται κατακράτηση υγρών.

Οι 5 τροφές που νικούν τις φλεγμονές και αδυνατίζουν

Οι αυξημένοι δείκτες φλεγμονής συνδέονται άμεσα με τη μελλοντική αύξηση του βάρους.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να τις νικήσετε και να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

1. Σολομός

bigstock Salmon Fillet And Drops Of Oli 171164198

Τα λίπη συνθέτουν τις προσταγλανδίνες, σύνθετες ουσίες που ελέγχουν τις φλεγμονές στο σώμα. Ορισμένες από αυτές καταπολεμούν τις φλεγμονές και άλλες την ενισχύουν. Για να αυξήσετε τις «καλές» προσταγλανδίνες στο σώμα, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως αυτά που βρίσκονται στον σολομό, στο σκουμπρί και στη σαρδέλα.

2. Μύρτιλλα

bigstock 184929367

Είναι εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, βασική αιτία της φλεγμονής.

3. Πετροκέρασα

bigstock 206946412

Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές.

4. Φασόλια σόγιας (edamame)

bigstock Edamame fresh soya beans immat 180960415

Περιέχουν ισοφλαβόνες αλλά και Ω-3 λιπαρά οξέα. Έτσι, μειώνουν τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί βασικό βιολογικό δείκτη της φλεγμονής.

5. Προϊόντα ολικής άλεσης

bigstock 145213745

Προϊόντα ολικής άλεσης όπως η βρόμη και το καστανό ρύζι μειώνουν επίσης τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης σε ποσοστό περίπου 35% σε σύγκριση με αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά που προέρχονται από επεξεργασμένους σπόρους.

Διαβάστε επίσης:

Το μπαχαρικό που τονώνει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος!

Πέντε απλοί τρόποι να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να χάσεις κιλά

Πέντε τροφές για να νικήσεις το λίπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ