ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πείτε ναι στα ροφήματα με γλυκαντικά και χάστε... πόντους

Χείρα βοηθείας σε όσους θέλουν όχι μόνο να χάσουν τα κιλά τους αλλά και να τα διατηρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα, φαίνεται να προσφέρει η κατανάλωση ροφημάτων και αναψυκτικών με γλυκαντικά λίγων ή καθόλου θερμίδων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα μελέτη, η οποία μελέτησε τις συνήθειες κατανάλωσης light ροφημάτων των ατόμων που κατάφεραν να διατηρήσουν επιτυχώς το "χαμένο" τους βάρος.

Πείτε ναι στα ροφήματα με γλυκαντικά και χάστε... πόντους

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Obesity και στηρίζεται σε on line έρευνα σε 434 άτομα που καταφέρνουν να διατηρούν το βάρος τους μετά την επιτυχή απώλειά του, διερεύνησε το κατά πόσο οι διατροφικές αλλαγές, που σχετίζονται με την κατανάλωση ροφημάτων και αναψυκτικών με γλυκαντικά λίγων ή καθόλου θερμίδων, μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος και να βοηθήσουν στη μακροπρόθεσμη διατήρησή του.

Από τη μελέτη προκύπτει ότι περίπου οκτώ στους δέκα συμμετέχοντες (ποσοστό 78%), οι οποίοι κατανάλωναν ροφήματα με γλυκαντικά λίγων ή καθόλου θερμίδων, παράλληλα πάντα με το νερό, ανέφεραν ότι αυτή η επιλογή τους τους βοήθησε να ελέγξουν ή ακόμη και να μειώσουν τις συνολικά προσλαμβανόμενες θερμίδες. Γεγονός που οδηγεί τους συντάκτες της μελέτης στο συμπέρασμα ότι τα light αναψυκτικά μπορούν να παίξουν ρόλο στην προσπάθεια ενός ατόμου να τιθασεύσει το βάρος του, ακόμα και στη φάση της διατήρησης.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης σχεδόν 6 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα (ποσοστό 58%), που κατάφεραν να διατηρήσουν το "χαμένο" βάρος, κατανάλωναν σε τακτική βάση ροφήματα και αναψυκτικά με γλυκαντικά λίγων ή καθόλου θερμίδων δηλώνοντας ως κριτήριο ένταξής τους στην καθημερινή διατροφή τη γεύση, την ικανοποίηση του αισθήματος της δίψας και τη μείωση θερμίδων.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά προηγούμενων μελετών και δεδομένων που δείχνουν ότι τα γλυκαντικά λίγων ή καθόλου θερμίδων αποτελούν μια χρήσιμη επιλογή για τα άτομα που προσπαθούν να μειώσουν ή να ελέγξουν τη θερμιδική τους πρόσληψη, αλλά παράλληλα επιθυμούν να απολαμβάνουν γλυκιά γεύση.

Διαβάστε ακόμη:

Το θαυματουργό εκχύλισμα που εξαφανίζει τα περιττά κιλά!

Το κρασί κάνει καλό μόνο όταν συνδυάζεται με άσκηση