ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρους

Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για την απώλεια βάρους

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The American Journal of Clinical Nutrition κατέληξε ότι εκείνοι που πίνουν τακτικά τσάι χάνουν περισσότερο σωματικό βάρος σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν τσάι.

Μετά την ανάλυση διαφόρων επιμέρους ερευνών σχετικά με τις επιπτώσεις του πράσινου, του λευκού και του τσαγιού τύπου oolong στο σωματικό βάρος, Ολλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι κατεχίνες και η καφεΐνη που περιέχει φυσικά το τσάι, συμβάλουν στην αύξηση των καύσεων ενός ατόμου, με αποτέλεσμα αυτό να καίει περισσότερες θερμίδες.

Επιπλέον, αυτές οι χημικές ουσίες αυξάνουν την οξείδωση του λίπους (δηλαδή την διάσπασή του) στο σώμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Jeffrey Blumberg, καθηγητής στην Σχολή Διατροφολογίας Friedman στο πανεπιστήμιο Tufts, επισήμανε ότι εκτός από την θετική του δράση στη μείωση του σωματικού βάρους, το τσάι κάνει καλό και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας γίνονται ακόμα πιο ορατά, όταν δεν συνδυαστούν με περιπτώσεις ατόμων που ακολουθούν εν γένει σωστή διατροφή και γυμνάζονται τακτικά.

Τότε, σύμφωνα με τον δρ Blumberg, μπορεί κανείς να καταγράψει σε μεγαλύτερες απόλυτες τιμές την διαφορά στην απώλεια σωματικού βάρους μεταξύ ενός ατόμου που καταναλώνει τακτικά τσάι και ενός που δεν το κάνει.

Διαβάστε επίσης

Επτά τροφές που αφήνουν λεκέδες στα δόντια σας

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο

Τέσσερα υγιεινά ροφήματα για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Γιατί το τσάι ωφελεί την καρδιά περισσότερο από τον καφέ

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen