ΟΜΟΡΦΙΑ

Με ποιο είδος τσαγιού θα κάψετε τις περισσότερες θερμίδες

Τα οφέλη του τσαγιού για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά, ενώ η συμβολή του στην απώλεια βάρους έχει μελετηθεί εκτενώς.

Με ποιο είδος τσαγιού θα κάψετε τις περισσότερες θερμίδες

Παρότι το πράσινο τσάι matcha και το τσάι μέντας είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς τύπους τσαγιού για την απώλεια βάρους, ένα άλλο τσάι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς το πιο αποτελεσματικό για όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν.

Το λευκό τσάι σταματά σύμφωνα με τους επιστήμονες τη δημιουργία νέων λιποκυττάρων. Αυτός είναι και ο λόγος που σχετικές μελέτες έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν συστηματικά λευκό τσάι, είδαν μείωση του βάρους τους.

Πρόκειται για το είδος τσαγιού που έχει υποστεί τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία, γι’ αυτό και έχει τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών.

white tea

Συλλέγεται μόνο λίγες ημέρες κάθε χρόνο, στην αρχή της άνοιξης, και στη συνέχεια αποξηραίνεται χωρίς να οξειδωθεί, γι’ αυτό και είναι πιο ακριβό. Χαρακτηρίζεται από την ντελικάτη γεύση του, ενώ χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας τη διαδικασία του οξειδωτικού στρες και κατ’ επέκταση της γήρανσης.

Παράλληλα, τα συστατικά του έχουν αντικαρκινική δράση (κυρίως λόγω των φλαβονοειδών), συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, προστατεύουν την υγεία της καρδιάς, ενώ έχουν και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι το λευκό τσάι ενισχύει την κατανομή του λίπους στο σώμα και επιβραδύνει την ανάπτυξη νέων λιποκυττάρων, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια. Μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, μόνο στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε και να περιμένετε να το «κάψετε» πίνοντας άσπρο τσάι!

Διαβάστε επίσης:

Ποια τα οφέλη για το συκώτι σας αν πίνετε καφέ & τσάι

Περπάτημα: Πώς να το κάνεις για να αυξήσεις κατά 20% το κάψιμο θερμίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ