ΟΜΟΡΦΙΑ

Περπάτημα: Πώς να το κάνεις για να αυξήσεις κατά 20% το κάψιμο θερμίδων

Το περπάτημα είναι η πιο εύκολη γυμναστική και όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, όταν κάποιος περπατάει σωστά μπορεί να «κάψει» αρκετές θερμίδες.

Περπάτημα: Πώς να το κάνεις για να αυξήσεις κατά 20% το κάψιμο θερμίδων

Ο υπολογισμός των θερμίδων που καίμε με το περπάτημα δεν περιλάμβανε μέχρι σήμερα την ενέργεια που απαιτείται για να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να αλλάξουμε την ταχύτητα. Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που καίνε περπατώντας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Manoj Srinivasan από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, για να κάψει κάποιος περισσότερες θερμίδες αρκεί να προσπαθήσει να περπατήσει με έναν «αφύσικο» τρόπο, δηλαδή σταματώντας και ξεκινώντας διαρκώς ή με βαράκια στα πόδια.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αφορούν στο σταθερό περπάτημα. Ο υπολογισμός του μεταβολικού κόστους που υπάρχει όταν αλλάζουμε ένταση στον βηματισμό είναι πολύ σημαντικός γιατί οι άνθρωποι δεν ζουν πάνω σε διαδρόμους γυμναστικής και δεν περπατούν πάντα με την ίδια ταχύτητα.

bigstock Couple Running On Country Road 97301933

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι η εναλλαγή έντασης μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες που καίμε.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή στην ένταση του βηματισμού είναι αυτή που, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες που καίτε μέχρι και 20%.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 8% της ενέργειας που χρησιμοποιούμε την ώρα που περπατάμε είναι για να ξεκινήσουμε ή να σταματήσουμε. Επιπλέον, οι άνθρωποι συνηθίζουμε να περπατάμε πιο αργά όταν πρέπει να διανύσουμε μικρές αποστάσεις και πιο γρήγορα όταν έχουμε να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις, οπότε και η απόσταση μπορεί να παίξει ρόλο στις θερμίδες που θα κάψουμε περπατώντας.

Διαβάστε επίσης:

Έξι τρόποι να κάψετε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα

Μεταβολισμός: 5 μύθοι που δυσκολεύουν την απώλεια λίπους

Ανάγκες σε θερμίδες ανά φύλο, ηλικία και σωματική δραστηριότητα (γραφήματα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ