ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που χαρίζουν καλύτερη όραση

Με την αυξανόμενη χρήση ηλεκτρονικών οθονών που επιτάσσει η νέα τεχνολογία και ο μοντέρνος τρόπος ζωής, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μάτια και την όρασή τους.

Οι τροφές που χαρίζουν καλύτερη όραση

Η διατροφή και οι ασκήσεις για τα μάτια είναι η καλύτερη "ασπίδα" και πρόληψη ενάντια στα προβλήματα αυτά, τα οποία -με λίγη τύχη- έχετε τη δυνατότητα να προλάβετε προτού καν εκδηλωθούν.

Δείτε τι μπορείτε να καταναλώνετε για να βελτιώσετε την όραση και την υγεία των ματιών σας:

-Βιταμίνες Α, C, Ε, και μέταλλα όπως ο χαλκός και ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητα για την καλή όραση.

-Τα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του β-καροτένιου, της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης προστατεύουν την ωχρά κηλίδα των ματιών. Θα τα βρείτε στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τους κρόκους των αυγών, τις κίτρινες πιπεριές, το κολοκύθι, τις γλυκοπατάτες και τα καρότα.

-Οι τροφές που είναι πλούσιες σε θείο, κυστεΐνη, και λεκιθίνη θα σας βοηθήσουν στην προστασία του φακού του ματιού σας από το σχηματισμό καταρράκτη. Εξαιρετικές επιλογές σε αυτή την περίπτωση είναι το σκόρδο, τα κρεμμύδια και η κάπαρη.

-Η ανθοκυανίνη που περιέχεται εν αφθονία σε βατόμουρα, σταφύλια και μούρα έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της όρασης σας.

-Το DHA είναι ένα λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα ψάρια του κρύου νερού, όπως ο άγριος σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, και ο βακαλάος. Το DHA παρέχει διαρθρωτική στήριξη στις κυτταρικές μεμβράνες για να ενισχύσουν την υγεία των ματιών.

Διαβάστε επίσης:

Τα "πρέπει" και τα "μη" της σωστής διατροφής αντιγήρανσης

Ρυτίδες: Οι 3 πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τις εξαφανίσετε

Πώς θα αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στα μάτια

Οι χειρότερες παθήσεις των ματιών και πώς να τις προλάβετε