ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γνωρίστε τις 5 τροφές που μειώνουν το αίσθημα της πείνας!

Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό, αλλά για τροφές πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν τις καταναλώνουμε, η έντονη επιθυμία για τροφή περιορίζεται, καθώς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα διατηρούνται σταθερά.

Γνωρίστε τις 5 τροφές που μειώνουν το αίσθημα της πείνας!

Δείτε ποιες είναι αναλυτικά:

1. Σπόροι τσία: Αυτοί οι μικροί μαύροι σπόροι έχουν την ικανότητα να απορροφούν πάνω από 12 φορές το βάρος τους. Αυτό σημαίνει ότι παραμένετε ενυδατωμένοι και διατηρείτε τους ηλεκτρολύτες.

Όταν το σώμα σας είναι καλά ενυδατωμένο, τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές που καταναλώνετε, απορροφούνται καλύτερα. Οι σπόροι τσία έχουν διακριτική γεύση και μπορούν να προστεθούν σε πολλά από τα γεύματά σας, χωρίς να επηρεάσουν τη γεύση.

Επίσης, οι σπόροι αυτοί περιέχουν 8 φορές περισσότερα ωμεγα-3 από το σολομό και 30% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα βατόμουρα.

2. Μπάμιες: Είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β6 και C, και σε φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Όταν προσθέσετε μπάμιες στο γεύμα σας, δε θα πεινάσετε για ώρες.

3. Βρώμη: Αποτελεί σίγουρα την πρώτη επιλογή για πρωινό, γιατί προκαλεί κορεσμό (Προσθέστε σπόρους τσία στη βρώμη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας).

Εκτός από φυτικές ίνες, περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, όπως και φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, μαγγάνιο και σίδηρο. Έρευνες έχουν δείξει ότι χάρις σε έναν πολυσακχαρίτη που περιέχει, που λέγεται β- γλυκάνη, μειώνει τη χοληστερόλη και το ρίσκο για καρδιακή νόσο.

4. Αχλάδια: Περιέχουν πηκτίνη, μια φυτική ίνα από τα μήλα. Είναι προτιμότερο να καταναλώνετε και την πλούσια σε φυτικές ίνες φλούδα μαζί με τη σάρκα. Η φλούδα περιέχει το αντιοξειδωτικό κουερσετίνη που προλαμβάνει τον καρκίνο και την καταστροφή των αρτηριών.

5. Λαχανάκια βρυξελλών: Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, για να σας κρατήσουν γεμάτους για αρκετές ώρες. Η Αμερικάνικη Εταιρεία Καρκίνου τα χαρακτηρίζει τροφή-κλειδί, χάρις στις γλυκοσινολάτες που περιέχει.

6. Φασόλια: Βάλτε τα στις σαλάτες σας, σαν πηγή πρωτεΐνης, αντί για τόνο ή κοτόπουλο.

gl

Διαιτολογικό γραφείο GLPLUS
Τηλ: 2106741074
Γεωργίου Πώπ 4, Νεό Ψυχικό,11525
Β.Λ.Κυριάκου