ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια τρόφιμα «κουβαλούν» συχνότερα σαλμονέλα και E. coli

Τρεις αμερικανικοί ομοσπονδιακοί οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για την εκπόνηση μιας αναλυτικής έκθεσης που παρουσιάζει τις συνηθέστερες πηγές μόλυνσης από σαλμονέλα και Εσερίχια κόλι (E. coli).

Ποια τρόφιμα «κουβαλούν» συχνότερα σαλμονέλα και E. coli

Μέλη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Ελέγχου των Τροφίμων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA/FSIS) συνεργάστηκαν για την εκπόνηση της έκθεσης.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, πάνω από το 80% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από το βακτήριο E. coli οφείλονται στην κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος και λαχανικών.

Η σαλμονέλα φάνηκε να μεταδίδεται κυρίως από τους σπόρους των λαχανικών, τα αβγά, τα φρούτα, το κοτόπουλο, το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας.

salmonela

Οι τρεις οργανισμοί εξέτασαν σχεδόν 1.000 περιστατικά τροφιμογενούς λοίμωξης προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα πώς εξαπλώνονται ορισμένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Στόχος του πρότζεκτ είναι η πληρέστερη ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των καταναλωτών, σχετικά με θέματα ασφάλειας των τροφίμων.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο & τροφική δηλητηρίαση: Τι πρέπει να προσέξετε
Προσοχή! Τα συμπτώματα που δείχνουν μόλυνση από E.coli
Ξαναζεσταμένο φαγητό & δηλητηρίαση: Τι πρέπει να προσέξετε