ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα μειώσετε τις λιγούρες για σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι σίγουρα στους κορυφαίους διατροφικούς πειρασμούς για όλους σχεδόν τους ανθρώπους. Ειδικά όταν έχουμε άγχος, είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε μία γλυκιά απόλαυση, όπως η σοκολάτα.

Πώς θα μειώσετε τις λιγούρες για σοκολάτα

Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μειώσετε επιτόπου την λιγούρα/επιθυμία για σοκολάτα: να κάνετε έναν σύντομο περίπατο!

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Larissa Ledochowski από το πανεπιστήμιο του Innsbruk στην Αυστρία, εξέτασε τις περιπτώσεις 47 υπέρβαρων ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη, τα οποία δήλωναν ότι η μεγαλύτερη αδυναμία τους για σνακ ήταν πάντα η σοκολάτα.

Αρχικά τους έδωσαν οδηγίες να μην φάνε καθόλου σοκολάτα για τρεις ημέρες, προτού ξεκινήσει το πείραμα. Στη συνέχεια τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα κάθισε ήρεμη σε ένα δωμάτιο και η άλλη ομάδα έκανε 15' περπάτημα σε διάδρομο γυμναστικής με ήπιο ρυθμό βαδίσματος. Μετά από μία εβδομάδα, το πείραμα επαναλήφθηκε με τις δύο ομάδες να αλλάζουν αυτή τη φορά θέσεις.

Στη συνέχεια όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν ένα τεστ που αφορούσε χρώματα και λέξεις και το οποίο ήταν σχεδιασμένο ώστε να αυξήσει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι οι συμμετέχοντες που είχαν κάνει τον περίπατο των 15' είχαν πολύ μικρότερη αύξηση στο επίπεδο στρες στον οργανισμό τους και ως εκ τούτου είχαν και αισθητά μειωμένη επιθυμία για το αγαπημένο τους σνακ, την σοκολάτα.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι ακόμα και η πιο απλή μορφή σωματικής άσκησης είναι αρκετή για να μειώσει τις λιγούρες και κατ' επέκταση την αύξηση του σωματικού βάρους και την παχυσαρκία.

Διαβάστε επίσης:

Το top 10 των τροφών που χαρίζουν ενέργεια χωρίς να παχαίνουν!

Αναψυκτικά διαίτης για επίπεδη κοιλιά; Μάλλον όχι...

Δίαιτα MIND: Μειώνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ κατά 35% - Τι περιλαμβάνει

Κοτόπουλο: Πώς να είστε 100% προστατευμένοι από τροφική δηλητηρίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ