ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Από τι κινδυνεύετε αν τρώτε πολλά χοτ ντογκ

Το χοτ ντογκ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σνακς στον κόσμο. Το λευκό ψωμάκι με λουκάνικο, μουστάρδα και κέτσαπ και οι διάφορες παραλλαγές του, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και αποτελεί κλασική επιλογή στο γήπεδο, σε πάρτι, μετά από ξενύχτι κλπ.

Από τι κινδυνεύετε αν τρώτε πολλά χοτ ντογκ

Αν είστε φαν των χοτ ντογκ όμως, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν πρόσφατη μελέτη του American Institute of Cancer Research.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, ένα και μόνο χοτ ντογκ την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 20%.

Και αυτό, γιατί τα λουκάνικα που είναι τα βασικά συστατικά του χοτ ντογκ, αποτελούνται από επεξεργασμένο κρέας που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες συντηρητικά, όπως το ερυθορβικό και το νιτρικό νάτριο.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερες από 7.000 ιατρικές μελέτες που αφορούν τη σχέση διατροφής και καρκίνου. Το χοτ ντογκ κατέχει ξεχωριστή θέση στις περισσότερες από αυτές.

Εκτός όμως από τη σύνδεσή του με το καρκίνο, το χοτ ντογκ παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά πνιγμού σε παιδιά κάτω των 10 ετών.
Αμερικάνικη έρευνα διαπίστωσε πως το 17% των παιδιών που έπαθαν ασφυξία από κάποια τροφή που στραβοκατάπιαν, έτρωγαν χοτ ντογκ. Το συγκεκριμένο φαγητό, λόγω σχήματος είναι εύκολο να το καταπιεί ένα μικρό παιδί, αλλά είναι εξίσου εύκολο, το μικρό παιδί να στραβοκαταπιεί και να πάθει ασφυξία.

Διαβάστε επίσης:

Η συνετή κατανάλωση αλκοόλ βελτιώνει την ποιότητα ζωής

Ποια φρούτα και ποιοι χυμοί «κρύβουν» την περισσότερη ζάχαρη