ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το φρούτο που θα σας σώσει από το hangover!

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τις παγωμένες μπύρες και τα απολαυστικά κοκτέιλ, όμως πολλές φορές ξεφεύγουμε με τις ποσότητες και την επόμενη ημέρα το μετανιώνουμε!

Το φρούτο που θα σας σώσει από το hangover!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα ζουμερό φρούτο είναι το μυστικό για να αποφύγουμε τις ενοχλητικές συνέπειες της μέθης!

Σύμφωνα με ειδικούς από τον οργανισμό CSIRO, τον επιστημονικό ερευνητικό οργανισμό της αυστραλιανής κυβέρνησης, το νόστιμο και θρεπτικό αχλάδι εξουδετερώνει σε μεγάλο βαθμό την αρνητική επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, οι αρνητικές συνέπειες μετριάζονται έως και κατά 21% χάρη στο χυμό του φρούτου.

Ο χυμός από το αχλάδι βοηθά να διατηρηθεί η συγκέντρωση, να λειτουργεί καλύτερα η μνήμη και να περιοριστεί η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν το λεγόμενο ασιατικό αχλάδι (nashi pear), γνωστό και ως αχλαδόμηλο, σκοπεύουν όμως να διευρύνουν τις έρευνές τους ώστε να εξετάσουν εάν και άλλες ποικιλίες παρέχουν τα ίδια οφέλη.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς ερευνητές, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να πιούμε 220 χυμό ml αχλαδιού ή να φάμε ένα ολόκληρο αχλάδι πριν καταναλώσουμε αλκοόλ για να αποφύγουμε το ενοχλητικό hangover.

Διαβάστε επίσης:

Αλκοόλ με άδειο στομάχι: Τι προκαλεί στο σώμα
Το ποτό που σίγουρα θα σας προκαλέσει hangover!
Μύθοι και αλήθειες για το hangover