ΥΓΕΙΑ

Το ποτό που σίγουρα θα σας προκαλέσει hangover!

Όλα τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται αιθανόλη, μερικά όμως περιέχουν και άλλα συστατικά που είναι πολύ πιθανό να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο μετά την κατανάλωση.

Το ποτό που σίγουρα θα σας προκαλέσει hangover!

Εάν θέλετε να αποφύγετε τον πονοκέφαλο της μέθης, κοινώς το hangover, δεν πρέπει να προσέξετε μόνο πόσο θα πιείτε αλλά και τι ποτό θα επιλέξετε.

Το ποτό που κατά 90% θα σας προκαλέσει hangover είναι το μπράντυ, το οποίο παράγεται από την απόσταξη του κρασιού. Η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ κυμαίνεται από 40% έως 60% και αποθηκεύεται για χρόνια σε ξύλινα βαρέλια ώστε να ζυμωθεί και να αποκτήσει τη μοναδική και χαρακτηριστική γεύση του.

bigstock Cognac and Cigar Glass of Bra 68255245

Σε σύγκριση με άλλα αλκοολούχα, όπως το λευκό ή το κόκκινο κρασί, το τζιν, η μπύρα, η βότκα και το ουίσκι, το μπράντυ περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα τοξικών υποπροϊόντων της διαδικασίας ζύμωσης (congeners). Χρειάζεται πολύς χρόνος για να διασπάσει τις ουσίες αυτές το συκώτι, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από τον οργανισμό.

Όσο πιο παλιό είναι το μπράντυ τόσο περισσότερο επιβαρύνει το συκώτι. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο σκουρόχρωμο είναι το ποτό τόσο μεγαλύτερες ποσότητες τοξικών υποπροϊόντων περιέχει.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Ian Calder του Νοσοκομείου Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής του Λονδίνου επιβεβαιώνει πως το μπράντυ –συγκριτικά με το ρούμι, το ουίσκι και το τζιν– προκαλεί το πιο ισχυρό hangover.

Διαβάστε επίσης:

Hangover: Ξεπεράστε το με 5 σπιτικά υλικά
Hangover: 4 μύθοι και αλήθειες που σίγουρα δεν γνωρίζετε