ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φαγητό εκτός σπιτιού: Tι να προσέχεις ανάλογα με την περίσταση για να μην πάρεις κιλά

Οι πειρασμοί που υπάρχουν στα διάφορα τραπέζια που καλούμαστε κατά καιρούς να λάβουμε μέρος είναι τόσο δελεαστικοί που δύσκολα καταφέρνουμε να μην ενδώσουμε.

Φαγητό εκτός σπιτιού: Tι να προσέχεις ανάλογα με την περίσταση για να μην πάρεις κιλά

Η ζυγαριά όμως είναι αμείλικτη, γι’ αυτό αν δεν θέλετε να βρεθείτε με δύο κιλά επιπλέον μέσα σε μια νύχτα, πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου, το κλειδί είναι να υποκύψει κανείς έξυπνα στους πειρασμούς που θα βρεθούν στον δρόμο του, να κάνει δηλαδή επιλογές που είναι καλύτερες από άλλες και δεν συνεπάγονται να μείνει νηστικός.

Ακολουθήστε τις συμβουλές των «Τάιμς» και απολαύστε τις εξόδους σας, χωρίς να βλάψετε τη γραμμή σας.

Παιδικό πάρτι

Τα παιδικά πάρτι βασίζονται συνήθως στη ζάχαρη και στα επεξεργασμένα ή τυποποιημένα τρόφιμα, όπως τα πατατάκια, τα αναψυκτικά, οι πίτσες, τα γλυκά κ.λπ.

Ποτό
Νερό, τσάι, καφές, λευκό και κόκκινο κρασί είναι οι καλύτερες επιλογές.

Φαγητό
Δεν είστε αναγκασμένοι να τρώτε στα παιδικά πάρτι. Αν, πάντως, το θέλετε, δοκιμάστε να ...διαλύσετε τα σνακ. Φάτε τη γέμιση από ένα σάντουιτς αλλά όχι το ψωμί (εκτός κι αν είναι σικάλεως ή ολικής αλέσεως), ένα ή το πολύ δύο σκέτα μίνι λουκάνικα (χωρίς το μπέικον ή αν είναι λουκανικοπιτάκια, χωρίς τη ζύμη), μπέργκερ χωρίς το ψωμάκι και πίτσα χωρίς τη βάση.

Εάν θέλετε να φάτε κανονικά, καλύτερα είναι να προτιμήσετε φαγητό, παρά γλυκό και πατατάκια. Εάν δεν αντέχετε, δοκιμάστε λίγη τούρτα, αλλά χωρίς το γλάσο που την επιστρώνει.

Φαγητό σε εστιατόριο

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να χαλάσετε τη γραμμή σας όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο. Ακόμα και δίαιτα εάν κάνει κανείς, ακόμα κι αν τρώει στο εστιατόριο τρεις φορές την ημέρα, πάλι μπορεί να διατηρήσει τη σιλουέτα του, αρκεί να κάνει τις σωστές επιλογές.

Ποτό
Κρασί (κόκκινο ή λευκό) και νερό (μεταλλικό ή απλό) είναι οι καλύτερες επιλογές.

Φαγητό
Οι καλύτερες επιλογές στο εστιατόριο είναι το κοτόπουλο και γενικώς τα ψητά ή βραστά πουλερικά (γαλοπούλα, πάπια), τα ψάρια και τα θαλασσινά, η σαλάτα του Καίσαρα (δίχως τα κρουτόν) ή οποιαδήποτε άλλη σαλάτα δεν έχει κρέμα γάλακτος και παχυντικές σος (όπως η ρόκα-παρμεζάνα), οι βραστές πατάτες (πάλι χωρίς σος) και δευτερευόντως τα πιάτα με κόκκινο κρέας.

Όσο πιο απλό είναι ένα πιάτο τόσο το καλύτερο. Τηγανητά και πανέ εδέσματα είναι εχθροί της σιλουέτας σας. Προσοχή επίσης στο ψωμί, το οποίο είθισται να είναι ιδιαίτερα φρέσκο και ορεκτικό.

Κοκτέιλ πάρτι

Ποτό
Μπορείτε να πιείτε κρασί και σαμπάνια με μέτρο, δηλαδή δύο ποτήρια, όχι ένα μπουκάλι.

Φαγητό
Ωμά λαχανικά, ψάρια, τυρί σε στικ, κρύο κρέας και ορεκτικά, μίνι μπέργκερ δίχως το ψωμάκι, καπνιστό σολομό. Και εδώ μπορείτε να φάτε το γαρνίρισμα από τα καναπεδάκια αλλά όχι τη βάση.

Να αποφεύγετε τα κριτσίνια, τα πατατάκια, τις τηγανητές πατάτες, τις κρέπες, τις κρέμες γάλακτος. Να προτιμάτε πάντοτε τις πρωτεΐνες (ψάρι, κρέας, τυρί) ακόμα κι αν συνοδεύονται από υδατάνθρακες (ψωμί, πατάτα, ρύζι κ.λπ.), αλλά να κάνετε έξυπνες επιλογές. Το σούσι λ.χ. αποτελεί μακράν υγιεινότερη επιλογή απ΄ όσο ένα σπρινγκ ρολ, παρ΄ ότι και τα δύο περιέχουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Το λιγοστό ρύζι του σούσι λίγο θα επηρεάσει τη γραμμή σας, αλλά η ζύμη του σπρινγκ ρολ μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τραπέζια γάμου

Τα γαμήλια τραπέζια είναι εύκολη υπόθεση, διότι συνήθως διαθέτουν πολλά υγιεινά πιάτα.

Ποτό
Λευκό ή κόκκινο κρασί και σαμπάνια με μέτρο και, βεβαίως, νερό είναι ό,τι πρέπει. Μην το παρακάνετε, όμως, με τα οινοπνευματώδη ποτά, διότι έχουν πολλές θερμίδες.

Φαγητό
Αγνοήστε ό,τι έχει υδατάνθρακες (πίτες, βάσεις σε ορεκτικά, ψωμάκια, ζύμες, γλυκά κ.λπ.) και φάτε τη σούπα, το κρέας ή το ψάρι, τα τυριά, τα λαχανικά και τις σαλάτες.

Διαβάστε επίσης:

Νόστιμες και υγιεινές εναλλακτικές για γεύμα εκτός σπιτιού

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ζυγίσματος για απώλεια βάρους