ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτα και φαγητό στο εστιατόριο: Συμβουλές για να μην παρασυρθείτε

Ακόμη και αν ακολουθείτε μία αυστηρή δίαιτα, δεν πρέπει να απομονώνεστε και να γίνεστε αντικοινωνικοί λόγω των περιορισμών που έχετε επιβάλλει στον εαυτό σας.

Δίαιτα και φαγητό στο εστιατόριο: Συμβουλές για να μην παρασυρθείτε

Μπορείτε κάλλιστα να απολαύσετε ένα ωραίο γεύμα στο εστιατόριο με την παρέα σας, αρκεί να είστε προσεκτικοί και να μη υποκύψετε σε πειρασμούς που θα σας φορτώσουν θερμίδες, ακυρώνοντας τους κόπους και τις προσπάθειές σας.

Τι πρέπει να κάνετε:

-Πριν πάτε στο εστιατόριο αποφασίστε τι θα φάτε, επιλέγοντας κάτι ελαφρύ και όσο πιο κοντά στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείτε.
Έτσι θα είστε προετοιμασμένοι και όταν φτάσετε, θα αποφύγετε τυχόν παρορμητική και παχυντική επιλογή.

-Αποφύγετε τα τηγανητά, τα φαγητά με βούτυρο και πολλά λιπαρά. Προτιμήστε κάτι ψητό ή στον ατμό.

-Ξεκινήστε το φαγητό με μια σαλάτα και αποφύγετε τα ορεκτικά και το ψωμί. Έτσι, όταν θα φτάσει το κυρίως πιάτο δεν θα πεινάτε τόσο πολύ και θα φάτε λιγότερο.

zugaria

-Και στο εστιατόριο ισχύει ο κανόνας «Να σηκώνεσαι πεινασμένος από το τραπέζι». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να αδειάσετε το πιάτο σας αν νιώθετε πληρότητα. Οι μερίδες των εστιατορίων είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλες. Να θυμάστε ότι μία μερίδα κρέας έχει περίπου το μέγεθος της παλάμης σας, ενώ μία μερίδα ζυμαρικών έχει το μέγεθος της γροθιάς σας.

-Όταν δώσετε την παραγγελία σας, ζητήστε να μην βάλουν στο πιάτο σας παχυντικές γαρνιτούρες, που συνήθως είναι πατάτες τηγανητές. Αντ' αυτού επιλέξτε βραστά ή ψητά λαχανικά.

-Αν αποφασίσετε να καταναλώσετε αλκοόλ, προτιμήστε ένα ποτήρι κρασί, που έχει περίπου 100 θερμίδες. Αποφύγετε τα κοκτέιλ ή άλλα γλυκά ποτά που έχουν πολλές θερμίδες.

-Τέλος, προσπαθήστε -όσο δύσκολο και αν είναι- να αντισταθείτε στον πειρασμό του επιδορπίου. Αν πάντως υποκύψετε, φροντίστε να μην ξεπεράσετε τις 3 μπουκιές.

Διαβάστε επίσης:

Συχνές δίαιτες: Έχουν μόνιμη επίδραση στο μεταβολισμό;