ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα

Η διατροφή που ενισχύει τη γυναικεία γονιμότητα

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στις πιθανότητες σύλληψης.

Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε παιδί είναι χρήσιμο να ελέγχετε την ποιότητα της διατροφής σας, εντάσσοντς σε αυτή τρόφιμα που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τρόφιμα που περιέχουν σελήνιο, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που παίζει καίριο ρόλο στα πρώιμα στάδια της σύλληψης.

Το σελήνιο είναι γνωστό ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη υγιών ωοθυλακίων, τα οποία ευθύνονται για την παραγωγή των ωαρίων.

bigstock Pregnant Woman Belly Pregnanc 80495063

Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι το σελήνιο είναι σημαντικό για την ανδρική γονιμότητα, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε μελετήσει πως επηρεάζει την γυναικεία γονιμότητα.

Στο πλαίσιο μελέτης που έγινε στη Αυστραλία, οι ερευνητές εντόπισαν το ακριβές σημείο που το σελήνιο εντοπίζεται στην ωοθήκη και στη συνέχεια εστίασαν την προσοχή τους στην πρωτεΐνη GPX1 που περιέχει το σελήνιο.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι τα επίπεδα του σεληνίου και των πρωτεϊνών του ήταν υψηλότερα στα μεγάλα και υγιή ωοθυλάκια, όπου παράγονται τα ωάρια.

Το σελήνιο βρίσκεται στα φιστίκια, το κόκκινο κρέας και τα θαλασσινά. Τις μεγαλύτερες ποσότητες σεληνίου μπορεί να τις βρει κάποιος στα φιστίκια Βραζιλίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς συνδέεται η κατανάλωση κρέατος με τη γονιμότητα

Γυναικεία γονιμότητα: Ο απρόβλεπτος παράγοντας που την επηρεάζει

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen