ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα «θωρακίσετε» τον οργανισμό σας για το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του έφερε τη γρίπη και τις εποχιακές ιώσεις, οι οποίες είναι γνωστό πως μπορούν να μας ταλαιπωρήσουν πολύ και να μας ρίξουν στο κρεβάτι... Και επειδή ένα «πεσμένο» ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στους ιούς και τα μικρόβια, η καλύτερη μέθοδος πρόληψης των ιώσεων είναι η γνώση και, όπως έχει αποδειχθεί, τα πάντα ξεκινούν από μια ισορροπημένη διατροφή.

Πώς θα «θωρακίσετε» τον οργανισμό σας για το φθινόπωρο

Ειρήνη Πολλάλη

Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το επιβαρυμένο πρόγραμμα της καθημερινότητάς μας καθιστούν δύσκολο το να μείνουμε πιστοί σε ένα υγιεινό και πλήρες διατροφικό πλάνο. Ευτυχώς, όμως, η φύση φρόντισε για εμάς και μας προσέφερε τις «υπερτροφές» και μία από αυτές μπορεί να δώσει στον οργανισμό μας όλα όσα χρειάζεται για να μείνει μακριά από τις ιώσεις.

Οι Αζτέκοι και οι Μάγια γνώριζαν το θαυματουργό αυτό «μυστικό» πριν από αιώνες και είχαν εξοικειωθεί με τις ευεργετικές του δυνάμεις. Ο λόγος για τη σπιρουλίνα, ένα μικροσκοπικό φύκι του γλυκού νερού, με χαρακτηριστικό κυανοπράσινο χρώμα. Είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές θρεπτικών συστατικών, καλύπτοντας ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

mesa se ola ta keimana

Και πράγματι η σπιρουλίνα της Superfoods μπορεί να μας «θωρακίσει». Σε πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για τη σπιρουλίνα αρκετά άτομα ανέφεραν ότι η κατανάλωσή της τούς προσέφερε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα απέναντι σε ασθένειες, ταχύτερη ανάρρωση, περισσότερη ενέργεια, αυξημένη αντοχή και βελτίωση των σωματικών και πνευματικών επιδόσεων. Μάλιστα, υπήρξε και μεγάλος αριθμός ατόμων που δήλωσε ότι έχει αποκτήσει πιο υγιή επιδερμίδα και πυκνότερα μαλλιά από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του το μικροσκοπικό και θαυματουργό φύκι!

Αυτό, όμως, που καθιστά τη σπιρουλίνα πραγματικά μοναδική σε σχέση με τα άλλα φυτά είναι ότι τα διατροφικά συστατικά που περιέχει αυτό το θαυματουργό φυτό είναι άμεσα και εξ ολοκλήρου εύπεπτα και απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 95%, σε αντίθεση με τις άλλες τροφές που έχουν ποσοστό απορρόφησης μικρότερο του 15%!

Και τα «μαγικά» της σπιρουλίνας δεν σταματούν εδώ, αφού πολλά από τα συστατικά της έχουν θετικά αποτελέσματα και σε άλλους τομείς εκτός της θρέψης.

Αναλυτικά:

-Αμινοξέα: Προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενισχύουν το μυϊκό ιστό.

-Αντιοξειδωτικά: Δρουν κατά των ελεύθερων ριζών, εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση.

-Γ-λινολεϊκό οξύ (CLA): Βοηθάει στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, συμβάλλει στην ελάττωση της υψηλής χοληστερόλης και στον έλεγχο του σωματικού βάρους, ενισχύει την παραγωγή καλών εικοσανοειδών, ανακουφίζει από χρόνιες φλεγμονές.

-Σπιρουλάνη: Εμποδίζει ή καθυστερεί την ανάπτυξη ορισμένων ιών. Μελετάται η δράση της σε ασθενείς που πάσχουν από ΑΙDS.

-Φυκοκυανίνη: Δρα αντιοξειδωτικά, υποστηρίζει την αποτοξινωτική δράση ήπατος και νεφρών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

-Χλωροφύλλη: Βοηθάει στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, διεγείρει τη λειτουργία του εντέρου και του ήπατος, συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών.

Με τόσες πολλές ευεργετικές ουσίες, η σπιρουλίνα είναι το τέλειο «όπλο» για να νικήσουμε τους ιούς και τα μικρόβια και να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν γεμάτοι ενέργεια!